Přírodní zdroj kurkuminu, populární přísada do pokrmů. Země původu: Egypt
Tento kmín je aromatičtější než náš kmín a má zcela odlišnou chuť. Římský kmín nebo-li kumin dokáže přehlušit ostatní koření nebo i dokonce samotný pokrm, takže s ním šetřete. Jeho použití je podobné jako u klasického kmínu - v boji proti nadýmání, podporu trávení nebo tvorby mléka. Kromě pozitivních účinků na trávení a vylučování trávících šťáv, podporuje chuť k jídlu a také má velmi dobrý vliv na kardiovaskulární aparát. Je dobrým pomocníkem v boji proti kašli. Římský kmín samotný i v kombinaci s korian
Koření 7 vůní neboli boharat. Tato směs obsahuje 7 druhů koření. Ve vzájemné kombinaci vytváření jedinečnou ingredienci pro přípravu pokrmů. Je velmi výrazná, nicméně nenahraditelná. Při vaření stačí jen malé množství a připravovaný pokrm najednou bude chutnat úplně jinak. Složení: pepř, kardamom, skořice, zázvor, koriandr, muškátový oříšek, římský kmín Země původu Egypt
Stříbrná nerezová konvička džezva je speciálně navržena pro přípravu lahodné kávy tradičním způsobem. S touto džezvou uvaříte 1 kávu. Objem 100ml
Vhodný na evropskou i orientální kuchyni. Výborně se hodí k houbám a luštěninám, do omáček, k dušnému masu i na přípravu ryb. Velmi často je součástí kořenících směsí převážně v indické kuchyni. Nejčastěji se používá s římským kmínem, česnekem a chilli. Pokud koření nejdříve opražíte na suché pánvi, docílíte tak výraznější chuti. Hmotnost 50g
Nepálivé koření kari můžete použít do rýže, omáček, k masu, na ryby nebo třeba těstoviny.
Přírodní sušené listy guave (Kvajáva hrušková - Psidium guajava) jsou úžasné pro vaši pleť, vlasy a zdraví obecně. Vychutnejte si z nich lahodný čaj nebo vývar vmasírujte do pokožky hlavy nebo na pleť. Hmotnost 50g Země původu: Egypt
Pochází ze Středomoří a znali ji už Asyřané před více než třemi tisíci lety. Lahvička s olejem z černuchy byla nalezena dokonce v Tutanchamonově hrobce a jeho účinky oceníme i dnes. Doporučujeme přidávat do zeleninových salátů, ke kuřecímu masu, na pečivo. Díky léčivým vlastnostem je velmi oblíbeným nakládacím kořením spolu s hořčičnými semínky a semeny fenyklu.
Zaatar je směs koření používáná velmi často v Turecku a na Blízkém Východě. V kuchyni se Zaatar používá k dochucení hummus, tvarohu, na pita chléb a zeleninové saláty, do kuskusu, zeleninových karbanátků a koft, polévek., na luštěniny.125g