WILD ROCKET - alternativa klasické rokety s tmavě zelenými zoubkovanými listy dorůstající výšky 15 - 20 cm. Přes léto se na rostlinách objevují jasně žluté květy. Rostlina je vytrvalá, kůlovitý kořen běžně přečká naše zimy a už brzy na jaře můžete opět sklízet. Tato odrůda má silnější aroma, ale jemnější chuť než standardní roketa. Wild rocket je drobnosemennější forma rokety, která potřebuje dostatek vláhy pro vzejití. Roketa je chutná, výrazně aromatická a zdravá listová zelenina, u které se konzumují
Víceletá rostlina, středně dlouhé, silné, červenozelené řapíky. Na jaře vyrůstají dlanité listy, jsou dlouze řapíkaté (až 0,4 m), barvy zelené až červené. Reveň není náročná na podnebí ani polohu. Nejlépe se jí daří v půdách středně těžkých, hlubokých, bohatých na vápník. Brzy raší, a proto jí vyhovuje teplá, chráněná poloha. Na stanovišti vydrží až 10 let. Před výsadbou na podzim půdu hluboko zkypříme a zapravíme chlévský hnůj v dávce 6 kg na m². Před založením kultury pozemek vyhnojíme do záso
Pažitka JEMNÁ – raná odrůda pažitky s jemnými, tenčími, světle zelenými listy, příjemné aromatické chuti. Po řezu rychle a dobře obráží. Listy s vysokým obsahem vitamínu C. Pažitka je plodinou druhé trati a může vytrvat na stanovišti několik let. Vyžaduje záhřevné polohy a kypré hlinitopísčité půdy bohaté na humus. Osivo vyséváme od března do srpna mělce do hnízd. Můžeme též předpěstovat sadbu z výsevu únor – duben, s výsadbou od dubna do května po 20 rostlinách do hnízda. Pěstební spon je 20 x 20, tj. 25
GIGANTE D´ITALIA (GIANT OF ITALY) - odrůda naťové petržele (listový typ) s ohromnými listy tmavě zelené barvy rostoucích na silných řapících. Má vynikající aroma. Vegetační doba 75 dnů. GIANT je tolerantní k padlí. Naťová petržel je druh petrželky s plochými listy, která je velmi vhodná pro přípravu teplých pokrmů, protože je chuťově aromatičtější a lépe snáší vysoké teploty. Petrželku můžete použít při přípravě ryb, na omelety, brambory, dušené maso, na zeleninové polévky a masové vývary, omáčky, do těst
BIELAS – velmi výnosná pozdní odrůda pastináku. Vyznačuje se produkcí vyrovnaných dlouhých kořenů s velmi dobrou skladovatelností. Kořen je vhodný pro trh, konzervaci, sušení i mražení. Při správné technologii sušení a mražení si zachovává krémově bílou barvu. Vegetační doba je 210 – 220 dní. Pastiňák je zatím méně používanou zeleninou. Pěstuje se pro kořeny, které se vzhledově podobají petrželi a chutí připomínají mrkev. Ve srovnání s mrkví však obsahují více vitamínu C – 18 mg na 1000 g – a méně provita
DELIKATES – patizon s bílým, diskovitým plodem a smetanově bílou, kompaktní dužninou. Rostlina je keříčkovitá, slabě se větvící s tmavě zeleným listem. Při pravidelných sklizních vyniká vysokou násadou mladých plodů a velmi dobrým zdravotním stavem. Vegetační doba je 70 dní do první sklizně. Sklízíme od poloviny července do září. Plody patizonu jsou plné vody, vitamínů a minerálů, ale s nízkým obsahem kalorií. Proto se využívají při redukčních dietách. Pomáhají odstraňovat škodliviny ze střev, podporují t
Velmi raná odrůda s vegetační dobou 75 – 80 dnů, plody váží 3 – 5 kg, jsou pevné, s tmavě zelenou proužkovanou pokožkou a sytě červenou sladkou dužninou. Dužnina je sytě červená, poměrně pevná, velmi sladká.
Teplomilná rostlina pěstovaná jako rajče u které má vyvazování a vyštipování vliv na velikost plodů, ty sklízíme, když kalichy plodů začínají zasychat. Kalichy je nutné při sklizni odstranit, aby plody následně nezhořkly.
HABANERO CHOCOLATE – velmi silně pálivé papričky - SHU 450 000. Plody jsou hnědo-červené barvy o velikosti 4 - 7 cm. Papričky jsou nepravidelného tvaru, mají velmi dekorativní vzhled, je možné je používat i ke konzumu. Rostliny doporučujeme zalévat ráno nebo na večer, a to přímo ke kořenům. Pokud je to možné zalévejte chilli papričky vždy odstátou a ne příliš studenou vodou, ta totiž způsobuje paprikám teplotní šok a zabraňuje jim v přijmutí vody. Chilli papriky špatně snáší trvale mokrou půdu, daleko lép
SOLARTUR – středně raná, úrodná odrůda cukrového melounu vhodná pro polní pěstování i pro rychlení. Plod je kulovitý, bez žebrování. Kůra je žlutohnědá, tenká, na povrchu hustě síťovaná. Dužnina je světle zelená, šťavnatá, vláknitá, aromatická a sladká. Průměrná hmotnost plodu je 1 – 1,2 kg. Melouny tvoří z 90 % voda. Proto je důležité je během vegetace zalévat. Zvýšený přísun vody i živin vyžadují hlavně v období květu a tvorby plodů. Více se osvědčuje méně častá zato vydatná zálivka. Dvakrát týdně půdu
KAJ - poloraná odrůda s mohutnou natí určená na celoroční pěstování. Vybělená část stonku je velmi dlouhá (10 – 12 cm). Tmavé olistění a ostrý kontrast s vyběleným stonkem je základem špičkového úspěchu při svazkování. Allium fistulosum L. / Cibuľa - sečka, zimná, celoročne na vnať Zimní naťová cibule je původem ze severovýchodní Asie. Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule s jemnou chutí. Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitaminu C. Využívá se celořočně k řezu natě a jako velmi raná l
Úrodný, pozdní hybrid pukancové kukuřice. Je vhodný do teplejších oblastí. Rostlina je vyšší, s jednou až dvěma odnožemi. Zrno je kulovité, středně velké, oranžové.Teplomilná zelenina s vysokými nároky na vláhu. Vyžaduje záhřevné, hluboké, písčitohlinité půdy. Vyséváme začátkem května do řádků 70 cm vzdálených. Po vzejití vyjednotíme na 25 cm. Pukancovou kukuřici sklízíme plně vyzrálou.
VERONICA F1 – odrůda typu Romanesco, určená pro pozdně letní až podzimní sklizeň, vitálního vzrůstu a vytváří klenuté růžice složené z růžiček věžičkovitého tvaru, světle zelené barvy. Vegetační doba od výsadby je 91 dnů. Velice žádaná zelenina pro zdobení pokrmů. Květák je velmi náročný na agrotechniku a optimální pěstební podmínky. Nejlépe se mu daří na hlinitých půdách s vysokým obsahem humusu, které netrpí sléváním. Vzhledem k menšímu kořenovému systému vyžaduje dostatečné množství snadno přijatelných
SNOW QUEEN F1 SM - velmi raná výnosná hybridní odrůda naťové cibule s tenkou natí a s listem tmavě zelené barvy. Velmi dobře snáší nízké teploty, je ideální na rané jarní svazkování. Délka vegetační doby od výsevu je 65 dní. Není vhodná na přezimování.
RAMONDIA - dvoubarevný, středně raný hybrid s vysokým obsahem cukrů a výraznými chuťovými vlastnostmi. Velké (22 cm) kuželovité klasy obsahují 70 – 90 % žlutých zrn a 10 – 30 % bílých zrn. Díky své dvoubarevnosti poskytuje atraktivní surovinu pro všechny způsoby zpracování. Při pěstování vyžaduje dostatek vláhy a úrodné půdy. Kukuřice vyžadují dostatek vláhy, aby stále rostly – zaléváme je důkladně, aby se voda dostala až ke kořenům. Obzvláště ve fázi vývoje listů, kdy rostlina intenzivně zvyšuje svou zel