Jaterník podléška nať je bylina s léčivými účinky, která se nazývá též jaterník trojlaločný. Jaterník se využíval na léčbu jater už v dávné historii a v minulosti sloužil také jako náhražka černého čaje. Roste v lesích po celé ČR a zdobí je na jaře svými modrofialovými květy.
Jeníček má v čaji výraznou ibiškovou příchuť, nádhernou vůni sladkých lesních plodů a je až po okraj naplněn kandovaným ovocem. Aby to nebylo moc sladké, má v chuti nádech rebelské – poutavé hořkosti. Díky tomu je výrazná, kyselá a co je nejlepší – po vypití šálku se dá doslova „sníst celý“.
Jeníček má v čaji výraznou ibiškovou příchuť, nádhernou vůni sladkých lesních plodů a je až po okraj naplněn kandovaným ovocem. Aby to nebylo moc sladké, má v chuti nádech rebelské – poutavé hořkosti. Díky tomu je výrazná, kyselá a co je nejlepší – po vypití šálku se dá doslova „sníst celý“.
Jeníček má v čaji výraznou ibiškovou příchuť, nádhernou vůni sladkých lesních plodů a je až po okraj naplněn kandovaným ovocem. Aby to nebylo moc sladké, má v chuti nádech rebelské – poutavé hořkosti. Díky tomu je výrazná, kyselá a co je nejlepší – po vypití šálku se dá doslova „sníst celý“.
Hluboký les. Tiché a majestátně klidné místo, kde se zdá, že čas plyne pomaleji. Uchvacuje divokou krásou, nezávislostí a přírodním bohatstvím. Inspirováni atmosférou tohoto nevšedního kraje jsme vykouzlili ovocný čaj Esence lesa. Skládá se z aronie, ostružin a borůvek (proslulé vysokým obsahem antioxidantů a vitamínů ze skupiny B, C a E), listů lesních jahod (ceněné pro protizánětlivé, stahující a antibakteriální látky) a dále aroma a zubří trávu. Tyto ingredience dodávají čaji jeho sladkou a lesní vůni
Hluboký les. Tiché a majestátně klidné místo, kde se zdá, že čas plyne pomaleji. Uchvacuje divokou krásou, nezávislostí a přírodním bohatstvím. Inspirováni atmosférou tohoto nevšedního kraje jsme vykouzlili ovocný čaj Esence lesa. Skládá se z aronie, ostružin a borůvek (proslulé vysokým obsahem antioxidantů a vitamínů ze skupiny B, C a E), listů lesních jahod (ceněné pro protizánětlivé, stahující a antibakteriální látky) a dále aroma a zubří trávu. Tyto ingredience dodávají čaji jeho sladkou a lesní vůni
Hluboký les. Tiché a majestátně klidné místo, kde se zdá, že čas plyne pomaleji. Uchvacuje divokou krásou, nezávislostí a přírodním bohatstvím. Inspirováni atmosférou tohoto nevšedního kraje jsme vykouzlili ovocný čaj Esence lesa. Skládá se z aronie, ostružin a borůvek (proslulé vysokým obsahem antioxidantů a vitamínů ze skupiny B, C a E), listů lesních jahod (ceněné pro protizánětlivé, stahující a antibakteriální látky) a dále aroma a zubří trávu. Tyto ingredience dodávají čaji jeho sladkou a lesní vůni
Hluboký les. Tiché a majestátně klidné místo, kde se zdá, že čas plyne pomaleji. Uchvacuje divokou krásou, nezávislostí a přírodním bohatstvím. Inspirováni atmosférou tohoto nevšedního kraje jsme vykouzlili ovocný čaj Esence lesa. Skládá se z aronie, ostružin a borůvek (proslulé vysokým obsahem antioxidantů a vitamínů ze skupiny B, C a E), listů lesních jahod (ceněné pro protizánětlivé, stahující a antibakteriální látky) a dále aroma a zubří trávu. Tyto ingredience dodávají čaji jeho sladkou a lesní vůni
Sušená poupata růže mohou mít hned několik využití. Hodí se jako dekorace do interiéru, ale díky smyslnému aroma potěší také čichové pohárky. Můžete je použít na dekoraci dortů, dezertů nebo pro zpestření alkoholických i nealkoholických nápojů. Můžete je přidat do večerní relaxační koupele nebo na přípravu kosmetických produktů. Jelikož však růže obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, lze si ji vychutnat i ve formě nálevu či čaje.
Sušená poupata růže mohou mít hned několik využití. Hodí se jako dekorace do interiéru, ale díky smyslnému aroma potěší také čichové pohárky. Můžete je použít na dekoraci dortů, dezertů nebo pro zpestření alkoholických i nealkoholických nápojů. Můžete je přidat do večerní relaxační koupele nebo na přípravu kosmetických produktů. Jelikož však růže obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, lze si ji vychutnat i ve formě nálevu či čaje.
Sušená poupata růže mohou mít hned několik využití. Hodí se jako dekorace do interiéru, ale díky smyslnému aroma potěší také čichové pohárky. Můžete je použít na dekoraci dortů, dezertů nebo pro zpestření alkoholických i nealkoholických nápojů. Můžete je přidat do večerní relaxační koupele nebo na přípravu kosmetických produktů. Jelikož však růže obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, lze si ji vychutnat i ve formě nálevu či čaje.
Sušená poupata růže mohou mít hned několik využití. Hodí se jako dekorace do interiéru, ale díky smyslnému aroma potěší také čichové pohárky. Můžete je použít na dekoraci dortů, dezertů nebo pro zpestření alkoholických i nealkoholických nápojů. Můžete je přidat do večerní relaxační koupele nebo na přípravu kosmetických produktů. Jelikož však růže obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, lze si ji vychutnat i ve formě nálevu či čaje.
Denivka a její další kultivary mají velmi podobné květy rostlinám z čeledi liliovitých, z nichž jsou mnohé velmi jedovaté. Z denivky se však dají zpracovat prakticky všechny její části. Můžete si například připravit pokrm z jejích kořenů, které jsou po uvaření křupavé a mají jedinečnou chuť. Okvětní lístky jsou také jedlé a vegetariánské vietnamské polévky se bez nich neobejdou. Jsou také skvělou přísadou do salátů, omáček či jako ozdoba do drinků a na cukrářské výrobky. Bylina svůj název získala díky sku
Denivka a její další kultivary mají velmi podobné květy rostlinám z čeledi liliovitých, z nichž jsou mnohé velmi jedovaté. Z denivky se však dají zpracovat prakticky všechny její části. Můžete si například připravit pokrm z jejích kořenů, které jsou po uvaření křupavé a mají jedinečnou chuť. Okvětní lístky jsou také jedlé a vegetariánské vietnamské polévky se bez nich neobejdou. Jsou také skvělou přísadou do salátů, omáček či jako ozdoba do drinků a na cukrářské výrobky. Bylina svůj název získala díky sku
Denivka a její další kultivary mají velmi podobné květy rostlinám z čeledi liliovitých, z nichž jsou mnohé velmi jedovaté. Z denivky se však dají zpracovat prakticky všechny její části. Můžete si například připravit pokrm z jejích kořenů, které jsou po uvaření křupavé a mají jedinečnou chuť. Okvětní lístky jsou také jedlé a vegetariánské vietnamské polévky se bez nich neobejdou. Jsou také skvělou přísadou do salátů, omáček či jako ozdoba do drinků a na cukrářské výrobky. Bylina svůj název získala díky sku