Vytrvalá bylina s přímými namodralými lodyhami nahoře větvenými a přízemními řapíkatými listy. Vytváří namodralé květy ve válcovitém strboulu až 8 cm dlouhém. Vyžaduje slunečné stanoviště s propustnou zeminou. Předurčena do suchých kompozic, vhodná především do podzimních a zimních vazeb.
Vysoce úrodná italská keříčková odrůda s množstvím červených plodů vejčitého tvaru o hmotnosti 30 - 40 g. Plody jsou drobnější s malým počtem semen a velmi dobrou chutí. Vhodné pro přímý konzum, k tepelné úpravě do omáček, na kečupy i na sušení. Vhodná pro pěstování ve skleníku nebo venku na slunném stanovišti.
Raná drůda tyčkového rybízového rajčete, která na dlouhých vijanech tvoří velké množství drobných velmi chutných rajčat. Pěstujeme z předpěstované sadby. Plody jsou odolné proti praskání a přezrávání.
Odrůda vytvářející kulovitou tmavě červenou bulvičku se slabším obrostem listů. Bulvičky netrpí korkovitostí a zahníváním. Dužnina je jasně bílé barvy. Lze ji vysévat na záhon i v srpnu, poté sklízíme během září a října. Ředkvičky jsou u zahrádkářů velmi oblíbené. Je to kvůli jejich rychlému růstu a jednoduchému pěstování. Pěstování ředkviček zvládne i úplný začátečník.
Jednoletá rostlina, která patří mezi nejstarší zeleniny. Semena mají vysoký obsah důležitých bílkovin a aminokyselin. Nejvhodnější jsou hlubší úrodné půdy s dostatkem živin a dobrou závlahou, zvláště v období květu a tvorby lusků. Semena jako zeleninu sklízíme v době mléčné zralosti a používáme do salátů, polévek nebo k tepelným úpravám. Pro pozdější použití můžeme uchovat ve zmraženém stavu.
Raná odrůda vhodná pro rychlení i pěstování na venkovních záhonech. Středně velké plody o hmotnosti až 110g, jsou odolné proti praskání a přezrávání. Rajčata této odrůdy lze skladovat pouze na krátkou dobu. Tato chutná a aromatická odrůda by se měla konzumovat bezprostředně po sklizni z keřů, např. jako skvělý doplněk sendvičů a letních salátů. Možnosti kulinářského využití rajčete jsou téměř neomezené.