Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
100% mrazem sušené švestky, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých švestek – tvar, barvu, aroma, obsah vitamínů i minerálů.
100% mrazem sušené ostružiny, které díky velmi šetrnému procesu lyofilizace mají 90% zachovaných charakteristik čerstvých ostružin – tvar, barvu, aroma, obsah vitamínů i minerálů.
Není to jen tak, že se mandle považují za jednu z nejzdravějších potravin vůbec. Hrstka mandlí doplněná o sušené ovoce hravě vykouzlí vyváženou zdravou svačinku, kterou velice rádi doporučujeme my i výživoví specialisté.
Loupané mandle nejsou solené ani pražené. Mandle můžete jíst přímo nebo je přidat do nejrůznějších receptů. Pojďme se podívat, jak si můžete jednoduše připravit například mandlové mléko
Lískové oříšky jsou bohaté na vitamíny B3, B6, kyselinu listovou, vitamín E, horčík a fosfor. Obsahují až 62% tuků, 13% bílkovin a nemají téměř žádné sacharidy. Využití v kuchyni je bohaté - nasucho opražené se přidávají do salátů a omáček, mleté se hodí do těsta na cukroví, do krémů, čokoládové pomazánky nebo zmrzliny.o
Dýňová semínka obsahují vlákninu, Omega-3 mastné kyseliny, fytosteroly, beta-karoten, alfa-karoten, vitamíny A, E, D, vitamíny skupiny B, thiamin (B1), riboflavin (B2), pyridoxin (B6) a kyselinu listovou (B9), minerály, jako zinek, selen, hořčík, draslík, vápník, fosfor, železo, mangan, měď a lutein. Dýňová semínka navíc obsahují aminokyselinu Tryptophan, která podporuje zdravý spánek.
Slunečnicové semínka jsou významným zdrojem antioxidantů jako selen a vitamín E, obsahují velké množství hořčíku a zinku. Konzumace slunečnicových semínek zklidňuje nervy, snižuje krevní tlak, působí příznivě na pokožku, sliznici a nervový systém.
Kešu je plodem ledvinovníku západního, který dorůstá do výšky 10 až 15 metrů. Pochází z Brazílie, odkud byl do světa rozšířen Portugalskými mořeplavci. V současné době jsou největšími zpracovateli těchto ořechů Indie a Vietnam. Kešu obsahují nenasycené mastné kyseliny a mangan, který má pozitivní vliv na cholesterol. Kešu ořechy obsahují látky, které redukují hrozbu infarktu, snižují krevní tlak a podporují tvorbu červených krvinek.
Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Para ořechy jsou vynikající nepražená a nesolená pochoutka jak k přímé konzumaci, tak na vaření a pečení. Krémově bílá jádra, delikátní chuť, jemná struktura, takové jsou para. A navíc obrovská zásobárna selenu, který chrání imunitní systém.
Vlašské oříšky jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Sklizeň z roku 2023.
Rozinky Jumbo v hořké čokoládě. Sadaři pečlivě vybírají nejsladší vinné révy, ze kterých se následně produkují rozinky. V rozinkách jsou hojně zastoupeny minerální látky a stopové prvky (jód, bór či zinek). Rozinky mají nízký glykemický index, což znamená, že i malé množství Vás na dlouho zasytí. Hrozinky také mají vysoký obsah fytonutrientů, což jsou velmi důležité antioxidanty.
Ananas z Kostariky má výraznou sladkou ovocnou chuť a vůni. Kousky sušeného ananasu můžete konzumovat přímo třeba k doplnění energie nebo je přidat do müsli směsí, zkombinovat je s ořechy nebo s jiným sušeným ovocem.