Petroselinum crispum (Mill.) Nyman ex A.W. Hill Polopozdní odrůda pro univerzální použití, velmi odolná proti rzivosti kořene.• Kořen je středně dlouhý s hladkým bílým povrchem, velmi odolný proti větvení.• Dužnina je bílá a netmavne ani po konzervaci.• Vegetační doba je 175-195 dnů.
Allium schoenoprasum L. Velmi výnosná odrůda vhodná pro rychlení i pěstování na poli. Listy mají ostřejší chuť a vysoký obsah vitamínu C. Velmi dobře přezimuje. Sklizeň lze několikrát opakovat.
Cucumis sativus L. Raná hybridní odrůda s převážně samičím kvetením, vhodná k pěstování na poli a v pařeništích.Rostlina má bujný vzrůst. Plody jsou tmavě zelené s řídkou bradavičnatostí a dorůstají délky 20-22 cm.
Cucumis sativus L. Raná až poloraná výnosná odrůda s převážně samičím kvetením.Plody jsou dlouhé, štíhlé, hrubě řídce bradavičnaté, válcovitého tvaru, tmavě zelené barvy, geneticky nehořké.Poměr délky a šířky plodu je 3,8:1.
Daucus carota L. Velmi výnosná pozdní odrůda určená zejména pro přímý konzum, výrobu šťáv, pro konzervárenské zpracování. Má vysoký obsah vitamínu A. Vhodné je pěstování na hrůbcích. Vegetační doba od výsevu je 140-160 dní.
Daucus carota L. Raná hybridní odrůda vhodná pro celoroční pěstování.Válcovité kořeny jsou pěkně vybarvené a hladké.Hlava kořene na povrchu ani na řezu nezelená.Vegetační doba je 90-95 dnů.
Daucus carota L. Raná odrůda vhodná k rychlení a pro jarní polní pěstování, určená pro přímý konzum.Sladká dužnina je jemná, intenzivně vybarvená. Kořeny jsou dlouhé 16-18 cm, válcovitého tvaru, s velmi hladkým povrchem.Hlava kořene nezelená a neobjevuje se antokyanové zabarvení.Vegetační doba je 95-100 dnů.
Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai. Oblíbená zelenina vhodná do teplých pěstitelských oblastí.• Sazenice, předpěstované v kontejnerech, vysazujeme do výživné půdy na teplé a slunné stanoviště.• Zavlažujeme většími dávkami vody.• Lepší pěstitelské výsledky dosáhneme mulčováním půdy černou netkanou textilií.
Anethum graveolens L. Výnosná, silně aromatická odrůda, značně odolná proti vybíhání, vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci a sušení.Konzumní částí je list tmavě modrozelené barvy, který se řeže u země s celou mladou, 15-20 cm vysokou rostlinou.Pro nakládání zeleniny se sbírá až v květu.Postupnými výsevy docílíme průběžnou sklizeň čerstvého kopru.
Anethum graveolens L. Poloraná, vysoce výnosná, silně aromatická odrůda, určená pro rychlení i polní pěstování.Vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci, sušení a mražení.Postupnými výsevy docílíme průběžnou sklizeň čerstvého kopru.Vegetační doba 60-75 dnů.
Anethum graveolens L. Výnosná, silně aromatická odrůda, vhodná pro přímou kuchyňskou úpravu, ke konzervaci a sušení.Konzumní částí je list tmavě stříbřitě modrozelené barvy, který se řeže u země s celou mladou, 15-20 cm vysokou rostlinou.Pro nakládání zeleniny se sbírá až v květu.Postupnými výsevy docílíme průběžnou sklizeň čerstvého kopru.
Brassica oleracea L. Velmi raná kedlubna určená k rychlení a pro celoroční polní pěstování. Velmi odolná proti vybíhání, dřevnatění i praskání bulev.Při jarním pěstování vyžaduje pravidelnou zálivku. Vegetační doba od výsevu je 75-80 dnů.
**Jahodník měsíční RUJANA 61800** Představujeme vám stáleplodící odrůdu jahodníku, která si získá srdce každého zahrádkáře i milovníka sladkých plodů – jahodník měsíční RUJANA 61800. Tento drobnoplodý jahodník je známý svou bohatou plodností a výjimečně intenzivní vůní. Ideální nejen pro zahrady, ale také pro balkony a terasy, kde může zdobit vaše venkovní prostory a zároveň vám poskytovat lahodné plody během celého roku. **Vlastnosti:** Jahodník RUJANA 61800 se vyznačuje vysoko kvalitními plody, které
Stevia rebaudiana Rostlina, v našich podmínkách pěstovaná jako letnička, proto ji pěstujeme v nádobě.Během vegetačního období vyžaduje světlo, teplotu kolem 20 °C a časté rosení.Pěstujeme ji pro vysokou sladivost, výbornou chuť a léčivé účinky, proto je vhodná pro diabetiky.Rostlina dorůstá výšky 60-90 cm.
Thymus vulgaris Populární trvalka vysoká 40 cm. Kvete červen - říjen.Sklízí se nať, která se seřezává 2 až 3 krát ročně vždy před plným rozkvětem.Používá se čerstvý i sušený jako samostatné koření i do kořeninových směsí.Koření je skvělé pro dochucení nádivek, polévek a omáček a výborné s drůbežím masem a rybami.