Tamarind indický je stálezelený tropický strom, plodem toho stromu je lusk. Každý lusk obsahuje až 12 černých semen, která jsou obklopena dužninou lepkavé konzistence. Dužnina má příjemně kyselou až sladko-kyselou a nezv…
Kokosový cukr je přírodní alternativou sladidel. Vyrábí se šetrnou metodou, z nektaru ručně nařezaných kokosových květů. Po odpaření vody se redukuje, až krystalizuje na podobu cukru. Oblíbená náhrada rafinovaného cukru.
Rozpustná fermentovaná kreveta ve formě masové kostky. Belachan je asijský název pro specifický typ pasty z fermentovaných krevet (garnátů). Tuto pastu nabízíme ve formě lisovaných bločků (kostek). Široké spektrum použit…
Krevetová pasta se používá hojně v kuchyni Jihovýchodní Asie jako koření. Vyrábí se fermentací sušených krevet se solí. Používá se třeba do omáček, jako dip. nebo do zeleninových jídlech.
Palmový cukr se skvěle hodí jako sladidlo do kávy se smetanou. Palmový cukr na rozdíl od ostatních sladidel obsahuje vysoké možství vitamínu C a minerálů, zvláště draslíku, který má vliv na snižování krevního tlaku. Z nu…
Rozpustná fermentovaná kreveta ve formě masové kostky. Belachan je asijský název pro specifický typ pasty z fermentovaných krevet (garnátů). Tuto pastu nabízíme ve formě lisovaných bločků (kostek). Široké spektrum použit…
Má sladkokyselou chuť. Dužina se může pojídat čerstvá, vařená, sušená, zavařená jako povidla. Z dužiny tamarindu se připravují také osvěžující nápoje a často se využívá jako přísada do jídla. Tamarindy se také zpracováva…