Pro umletí mouky, k naklíčení nebo pro zvířátka. Pšenice je nejpoužívanější obilovinou. Její využití ve formě zrna umožní mimo jiné čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný klíček. Jedná se o celý soubor biologicky hodnotných látek a vitamínů.
Pro umletí mouky, k naklíčení nebo pro zvířátka. Pšenice je nejpoužívanější obilovinou. Její využití ve formě zrna umožní mimo jiné čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný klíček. Jedná se o celý soubor biologicky hodnotných látek a vitamínů.
Pro umletí mouky, k naklíčení nebo pro zvířátka. Pšenice je nejpoužívanější obilovinou. Její využití ve formě zrna umožní mimo jiné čerpat bohatství, které obsahuje pšeničný klíček. Jedná se o celý soubor biologicky hodnotných látek a vitamínů.
Tritikále neboli žítovec je kříženec pšenice s žitem. Má nasládlou chuť a křupavou konzistenci. Může se používat podobným způsobem jako rýže a mletím se připravuje jako mouka. Nutričně má větší obsah bílkovin než pšenice, ale má méně lepku a pro pekařské výrobky se kombinuje s pšeničnou moukou.
Tritikále neboli žítovec je kříženec pšenice s žitem. Má nasládlou chuť a křupavou konzistenci. Může se používat podobným způsobem jako rýže a mletím se připravuje jako mouka. Nutričně má větší obsah bílkovin než pšenice, ale má méně lepku a pro pekařské výrobky se kombinuje s pšeničnou moukou.
Tritikále neboli žítovec je kříženec pšenice s žitem. Má nasládlou chuť a křupavou konzistenci. Může se používat podobným způsobem jako rýže a mletím se připravuje jako mouka. Nutričně má větší obsah bílkovin než pšenice, ale má méně lepku a pro pekařské výrobky se kombinuje s pšeničnou moukou.
Řepík lékařský roste na slunečných a suchých místech, na okrajích lesů a cest, na mezích a chodnících, na kopcích a svazích, v prosvětlených lesích i na rumištích. Malé žluté kvítky tvoří dlouhé hrozny, podobné divizně, ale na rozdíl od divizny má zcela jiné listy.
Nespornou výhodou žitné mouky je fakt, že uvolňuje energii postupně, a to je pro náš organismus velmi přínosné. Díky vysokému obsahu lepku vydrží žitné pečivo dlouhou dobu vláčné.
Nespornou výhodou žitné mouky je fakt, že uvolňuje energii postupně, a to je pro náš organismus velmi přínosné. Díky vysokému obsahu lepku vydrží žitné pečivo dlouhou dobu vláčné.
Nespornou výhodou žitné mouky je fakt, že uvolňuje energii postupně, a to je pro náš organismus velmi přínosné. Díky vysokému obsahu lepku vydrží žitné pečivo dlouhou dobu vláčné.
BIO ječmen, který pochází z naší ekofarmy. Ječmen je vhodný k naklíčení, umletí mouky či jako krmivo pro vaše domácí mazlíčky.
BIO ječmen, který pochází z naší ekofarmy. Ječmen je vhodný k naklíčení, umletí mouky či jako krmivo pro vaše domácí mazlíčky.
BIO ječmen, který pochází z naší ekofarmy. Ječmen je vhodný k naklíčení, umletí mouky či jako krmivo pro vaše domácí mazlíčky.
Odvar z bílých nebo narůžovělých květů řebříčku lze využít k pití ve formě čaje i ve formě vnějších obkladů. Přispívá k normální funkci močové a cévní soustavy, dýchacího systému a normálního trávení. Na tuto bylinku vsadil i bájný Achilles. Právě proto má řebříček latinský název Achillea.
Bílé fazole drobné velikosti, které pocházejí z jižní Moravy. Do pomazánek, k přípravě polévky, do omáčky, v kombinaci s kuřecím masem, ale i do salátu