Pokud hledáte kávu vypěstovanou bez jakýchkoliv hnojiv, pesticidů či herbicidů, vyberte se tu z Haiti. I kdyby všechna tato aditiva domorodí pěstitelé chtěli používat, nemají na ně peníze a tamní kávový průmysl se tím pádem za několik posledních desítek let vůbec nezměnil. Přesto jsou pěstitelé na Haiti schopni produkovat nesmírně kvalitní kávu, která je jemná a vyvážená a snoubí v sobě tóny kakaa a medu, pro které ji mnozí odborníci označují za vůbec nejchutnější kávu na světě. Tato arabika se hodí
Hledáte kávu s nádherně silným aroma a pořádnou porcí kofeinu? Vyberte tu z Hondurasu! Káva tam má dlouhou historii a na její produkci se podílí převážně malí pěstitelé, kteří sklizená zrna zpracovávají mokrou metodou, při níž chuť a vůně mnohem lépe vyniknou. Díky tomu v každém šálku poznáte hodně intenzivní vůni lískových oříšků, medu a kakaa, stejně jako vanilky a karamelu. Zkrátka a dobře je to chuťová symfonie, kterou prostě musíte ochutnat. Jak skladovat zrnkovou kávu? Nejlépe uděláte, pokud ji bude
Hledáte kávu s nádherně silným aroma a pořádnou porcí kofeinu? Vyberte tu z Hondurasu! Káva tam má dlouhou historii a na její produkci se podílí převážně malí pěstitelé, kteří sklizená zrna zpracovávají mokrou metodou, při níž chuť a vůně mnohem lépe vyniknou. Díky tomu v každém šálku poznáte hodně intenzivní vůni lískových oříšků, medu a kakaa, stejně jako vanilky a karamelu. Zkrátka a dobře je to chuťová symfonie, kterou prostě musíte ochutnat. Jak skladovat zrnkovou kávu? Nejlépe uděláte, pokud ji bude
Historie kávy v Indii je poměrně komická, protože muslimský súfi Baba Budan se na počátku 16. století vydal na pouť do Mekky, odkud ve svém plnovousu propašoval 7 zelených kávových zrn a vysadil je. Poměrně netypická je metoda monzunování, kterou většina indické kávy prochází - zelená zrna jsou vystavena vlivům monzunových větrů, které skrze zvýšenou vlhkost pozmění chuť i aroma kávy. Díky tomu si můžete vychutnat poměrně silnou arabiku s tóny čerstvě utržených květin, lesního ovoce i vanilkových dozvuků.
Historie kávy v Indii je poměrně komická, protože muslimský súfi Baba Budan se na počátku 16. století vydal na pouť do Mekky, odkud ve svém plnovousu propašoval 7 zelených kávových zrn a vysadil je. Poměrně netypická je metoda monzunování, kterou většina indické kávy prochází - zelená zrna jsou vystavena vlivům monzunových větrů, které skrze zvýšenou vlhkost pozmění chuť i aroma kávy. Díky tomu si můžete vychutnat poměrně silnou arabiku s tóny čerstvě utržených květin, lesního ovoce i vanilkových dozvuků.
Ačkoliv většina kávových konzumentů preferuje arabiku, v Indonésii připadá až 75% exportované kávy na robustu, která je odolnější proti celé řadě nemocí. I když arabiky produkuje Indonésie poměrně málo, po chuťové stránce je naprosto výjimečná a tamní malí pěstitelé si na ní dávají opravdu záležet. Tamní káva je lehce kořeněná a najdete v ní mimo jiné tóny skořice či hřebíčku, díky kterým se skvěle hodí na přípravu espressa. Obzvláště si na ní pochutnáte po přidání pár kapek mléka nebo lžičky cukru.
Ačkoliv většina kávových konzumentů preferuje arabiku, v Indonésii připadá až 75% exportované kávy na robustu, která je odolnější proti celé řadě nemocí. I když arabiky produkuje Indonésie poměrně málo, po chuťové stránce je naprosto výjimečná a tamní malí pěstitelé si na ní dávají opravdu záležet. Tamní káva je lehce kořeněná a najdete v ní mimo jiné tóny skořice či hřebíčku, díky kterým se skvěle hodí na přípravu espressa. Obzvláště si na ní pochutnáte po přidání pár kapek mléka nebo lžičky cukru.
Intenzivní aroma, silná chuť a vysoký obsah kofeinu v kávě. Tak přesně taková je káva z Kamerunu, kterou oceníte nejen při přípravě espressa, ale i pokud preferujete kávu s pár kapkami mléka. Díky silně vulkanizované půdě a dostatečnému množství srážek jsou z její chuti patrné tóny čokolády, lískových oříšků i karamelu. Zkrátka a dobře skvělá káva pro kteroukoliv příležitost i jakoukoliv denní dobu. Složení: 200g, 100% káva arabica
Intenzivní aroma, silná chuť a vysoký obsah kofeinu v kávě. Tak přesně taková je káva z Kamerunu, kterou oceníte nejen při přípravě espressa, ale i pokud preferujete kávu s pár kapkami mléka. Díky silně vulkanizované půdě a dostatečnému množství srážek jsou z její chuti patrné tóny čokolády, lískových oříšků i karamelu. Zkrátka a dobře skvělá káva pro kteroukoliv příležitost i jakoukoliv denní dobu. Složení: 200g, 100% káva arabica
Pěstování kávy v Keni se věnuje podle dostupných údajů až 150 000 farmářů a 70% z nich představují malí pěstitelé. Vzhledem k tomu, že se kávovníky pěstují v poměrně kyselé půdě, dominují jí tóny červeného vína, citrusových plodů a borůvek. Chutná skvěle při jakémkoliv způsobu přípravy, ale nejvíce její vlastnosti oceníte při přípravě přes filtr. Skvělá je bez mléka i cukru, kdy její intenzivní ovocné aroma obzvlášť dobře vynikne. Díky vyššímu obsahu kofeinu v kávě Vás navíc dokáže skvěle postavit na nohy
Pěstování kávy v Keni se věnuje podle dostupných údajů až 150 000 farmářů a 70% z nich představují malí pěstitelé. Vzhledem k tomu, že se kávovníky pěstují v poměrně kyselé půdě, dominují jí tóny červeného vína, citrusových plodů a borůvek. Chutná skvěle při jakémkoliv způsobu přípravy, ale nejvíce její vlastnosti oceníte při přípravě přes filtr. Skvělá je bez mléka i cukru, kdy její intenzivní ovocné aroma obzvlášť dobře vynikne. Díky vyššímu obsahu kofeinu v kávě Vás navíc dokáže skvěle postavit na nohy
Kolumbie je zemí nechvalně proslavenou primárně Pablem Escobarem a mnohými drogovými kartely. Její reputaci snad ale aspoň trochu zlepšuje úžasná káva, na které si Kolumbijci dávají opravdu záležet. Tamní arabika má velmi intenzivní aroma a díky vulkanické půdě se v její chuti odráží plné tóny čokolády, vanilky a smetany. Pokud vám klasická káva bohatá na kofein nedělá dobře, můžete vyzkoušet i naši bezkofeinovou variantu. Pro skladování kávy je ideální dóza, díky které si můžete vychutnávat svoji ob
Kolumbie je zemí nechvalně proslavenou primárně Pablem Escobarem a mnohými drogovými kartely. Její reputaci snad ale aspoň trochu zlepšuje úžasná káva, na které si Kolumbijci dávají opravdu záležet. Tamní arabika má velmi intenzivní aroma a díky vulkanické půdě se v její chuti odráží plné tóny čokolády, vanilky a smetany. Pokud vám klasická káva bohatá na kofein nedělá dobře, můžete vyzkoušet i naši bezkofeinovou variantu. Pro skladování kávy je ideální dóza, díky které si můžete vychutnávat svoji ob
Hledáte kávu vypěstovanou s co možná nejmenším použití chemikálií nebo nejrůznějších moderních technologií? Sáhněte po té z Kostariky - tamní malí pěstitelé chemikálie nevyužívají a veškeré procesy včetně sběru a následného zpracování pomocí mokré metody dělají ručně. Díky tomu je káva vysoce ceněná a odborníci vyzdvihují její nasládlou vůni připomínající med a třtinový cukr a opojnou chuť s tóny mléčné čokolády, skořice a hřebíčku. Tato káva se hodí také jako dárek.Složení: 200g, 100% káva arabica
Hledáte kávu vypěstovanou s co možná nejmenším použití chemikálií nebo nejrůznějších moderních technologií? Sáhněte po té z Kostariky - tamní malí pěstitelé chemikálie nevyužívají a veškeré procesy včetně sběru a následného zpracování pomocí mokré metody dělají ručně. Díky tomu je káva vysoce ceněná a odborníci vyzdvihují její nasládlou vůni připomínající med a třtinový cukr a opojnou chuť s tóny mléčné čokolády, skořice a hřebíčku. Tato káva se hodí také jako dárek.Složení: 200g, 100% káva arabica