Barbera je nejrozšířenější piemontská červená odrůda. Dříve se většinou pěstovala ve velkém pro levnější stolní vína. V podání Domenica Clerica však i tato „obyčejná odrůda“ se stává plným krásným vínem.
Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi „grand cru“ DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Protože rozloha vinic je malá i výroba vína je velmi limitovaná. Jednou z těchto slavných vinic je Pajana. 100% odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak toto Barolo v mistrném provedení Domenica Clerica je opravdový vinařský skvost. Prvním ročníkem Barola z vinice Pajana byl r. 1990. Podle Wine Spectator patří mezi
Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi „grand cru“ DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Protože rozloha vinic je malá i výroba vína je velmi limitovaná. Jednou z těchto slavných vinic je Pajana. 100% odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak toto Barolo v mistrném provedení Domenica Clerica je opravdový vinařský skvost. Prvním ročníkem Barola z vinice Pajana byl r. 1990. Podle Wine Spectator patří mezi
Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi „grand cru“ DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Protože rozloha vinic je malá i výroba vína je velmi limitovaná. Jednou z těchto slavných vinic je Pajana. 100% odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak toto Barolo v mistrném provedení Domenica Clerica je opravdový vinařský skvost. Prvním ročníkem Barola z vinice Pajana byl r. 1990. Podle Wine Spectator patří mezi
Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi „grand cru“ DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Protože rozloha vinic je malá i výroba vína je velmi limitovaná. Jednou z těchto slavných vinic je Pajana. 100% odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak toto Barolo v mistrném provedení Domenica Clerica je opravdový vinařský skvost. Prvním ročníkem Barola z vinice Pajana byl r. 1990. Podle Wine Spectator patří mezi
Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi „grand cru“ DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Protože rozloha vinic je malá i výroba vína je velmi limitovaná. Jednou z těchto slavných vinic je Pajana. 100% odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak toto Barolo v mistrném provedení Domenica Clerica je opravdový vinařský skvost. Prvním ročníkem Barola z vinice Pajana byl r. 1990. Podle Wine Spectator patří mezi
Po několika letech experimentování začal Domenico Clerico vyrábět v r. 1981 toto víno, kterému dal jméno “Arte”. Mj. etiketa vína je vystavena i v muzeu moderního umění v Lausanne. Mistrovské víno se všemi krásnými vlastnostmi velkého vína. Složení: Nebbiolo (90%), Barbera (10%).
Po několika letech experimentování začal Domenico Clerico vyrábět v r. 1981 toto víno, kterému dal jméno “Arte”. Mj. etiketa vína je vystavena i v muzeu moderního umění v Lausanne. Mistrovské víno se všemi krásnými vlastnostmi velkého vína. Složení: Nebbiolo (90%), Barbera (10%).
Po několika letech experimentování začal Domenico Clerico vyrábět v r. 1981 toto víno, kterému dal jméno “Arte”. Mj. etiketa vína je vystavena i v muzeu moderního umění v Lausanne. Mistrovské víno se všemi krásnými vlastnostmi velkého vína. Složení: Nebbiolo (90%), Barbera (10%).
Barolo z cantiny Domenica Clerika z vinice Aeroplanservaj v oblasti Serralunga d´Alba, kam se rozhodl Domenico v roce 2006 roztáhnout svá křídla na nové území Serralunga d´Alba - jeho tatínek kdysi říkával Domenicovi divoké letadlo (Aeroplanservaj), což je i název, který Clerico vybral pro jeho nové Barolo na nové vinici mimo městečko Monforte. Legenda praví: dítě, které nikdy nedospěje, a které vždy chtělo letět bez jakýchkoliv norem, divoký v duši i v srdci! Tak takový byl Domenico Clerico. 20
Barolo z cantiny Domenica Clerika z vinice Aeroplanservaj v oblasti Serralunga d´Alba, kam se rozhodl Domenico v roce 2006 roztáhnout svá křídla na nové území Serralunga d´Alba - jeho tatínek kdysi říkával Domenicovi divoké letadlo (Aeroplanservaj), což je i název, který Clerico vybral pro jeho nové Barolo na nové vinici mimo městečko Monforte. Legenda praví: dítě, které nikdy nedospěje, a které vždy chtělo letět bez jakýchkoliv norem, divoký v duši i v srdci! Tak takový byl Domenico Clerico. 20
Barolo z cantiny Domenica Clerika z vinice Aeroplanservaj v oblasti Serralunga d´Alba, kam se rozhodl Domenico v roce 2006 roztáhnout svá křídla na nové území Serralunga d´Alba - jeho tatínek kdysi říkával Domenicovi divoké letadlo (Aeroplanservaj), což je i název, který Clerico vybral pro jeho nové Barolo na nové vinici mimo městečko Monforte. Legenda praví: dítě, které nikdy nedospěje, a které vždy chtělo letět bez jakýchkoliv norem, divoký v duši i v srdci! Tak takový byl Domenico Clerico. 20
Barolo z cantiny Domenica Clerika z vinice Aeroplanservaj v oblasti Serralunga d´Alba, kam se rozhodl Domenico v roce 2006 roztáhnout svá křídla na nové území Serralunga d´Alba - jeho tatínek kdysi říkával Domenicovi divoké letadlo (Aeroplanservaj), což je i název, který Clerico vybral pro jeho nové Barolo na nové vinici mimo městečko Monforte. Legenda praví: dítě, které nikdy nedospěje, a které vždy chtělo letět bez jakýchkoliv norem, divoký v duši i v srdci! Tak takový byl Domenico Clerico. 20
Barolo z cantiny Domenica Clerika z vinice Aeroplanservaj v oblasti Serralunga d´Alba, kam se rozhodl Domenico v roce 2006 roztáhnout svá křídla na nové území Serralunga d´Alba - jeho tatínek kdysi říkával Domenicovi divoké letadlo (Aeroplanservaj), což je i název, který Clerico vybral pro jeho nové Barolo na nové vinici mimo městečko Monforte. Legenda praví: dítě, které nikdy nedospěje, a které vždy chtělo letět bez jakýchkoliv norem, divoký v duši i v srdci! Tak takový byl Domenico Clerico. 20
Dolcetto je tradiční piemontská odrůda, s kterou právě Domenico Clerico začínal svůj sen v roce 1978 a má na pahorcích kolem Alby svůj nejznámější a nejvýznamnější „terroir“, zejména co se kvality týče. Téměř v každé rodině v Piemontu se Dolcetto pije. Prvním ročníkem tohoto 100% Dolcetta VISADI od Domenica Clerica byl právě 1978.