Oblíbená raná odrůda s oválně kulatými plody. Plod je světle zelený s tmavozelenými pásky. Dužnina je zářivě červená, sladké chuti. Délka vegetace je 80 – 85 dnů, hmotnost plodů je až 10 kg.
Roketa = rukola, i když název „rukola“ je někdy nesprávně přisuzován k řezu (wild rocket). Klasická roketa pro pěstování na vatě, podobně jako řeřicha, i pro záhony a truhlíky. Listy jsou výrazně aromatické, nejlahodnější jsou mladé a křehké.
Nenáročná listová zelenina využívaná hlavně pro čerstvé saláty. Má krátkou vegetační dobu, je nenáročná na teplotu a hodí se i pro pěstování mimo hlavní vegetační sezónu.
Nenáročný mangold s tmavě červenými listovými řapíky a bublinatými listy. Je vhodný na pěstování jako „baby leaf“ i pro sklizeň dospělých, plně vyvinutých rostlin. Můžete sklízet jednorázově, nebo postupně otrhávat nejstarší listy.
Raná ředkvička typu „French Breakfast“ s podlouhlými červenými bulvičkami s bílou špičkou. Jemná a křehká dužina bílé barvy. Odrůda vhodná pro jarní a podzimní polní pěstování.
Spolehlivá a oblíbená tradiční odrůda. Raná ředkvička jasně červenými bulvičkami kulovitého tvaru. Je vhodná pro rychlení a rané polní pěstování, můžete ji pěstovat i pro podzimní sklizně ze srpnových výsevů. Pro nejranější sklizně můžete porost zakrýt bílou netkanou textilií, která jej ochrání i proti dřepčíkům.
Kořenová petržel se středně dlouhým, ale mohutným kořenem. Povrch kořene je hladký, dužina bílá a aromatická. Odrůda vyznačující se spolehlivým výnosem. Pro dosažení co nejvyrovnanějších kořenů doporučujeme pěstování na hrůbcích.
Rajče s kulatými, temně karmínovými plody se zeleným žíháním. Dužina je karmínově zabarvená, chutná. Možná znáte spíše její "zelenou sestru" GREEN ZEBRA. Vlastně asi nikdo nedokáže říct, která z těchto dvou zeber byla první. Za vyzkoušení ale stojí obě.
Štíhlá, mírně zahnutá paprika tvarem připomínající banán. Plody s hrubší stěnou dorůstají až 25 cm, sklízejí se již žluto zelené. Odrůda vhodná pro pěstování venku i pod sklem.
Velké biftekové rajče, které i v plné zralosti zůstává zelené. I navzdory svojí barvě má výtečnou chuť s citronovými tóny. Zelených rajčat je skutečně poskrovnu.
Tradiční odrůda raného červeného biftekového rajčete pěstovaná po celém světě. Plody jsou ploše kulovité, mírně žebernaté, šťavnaté. Je ceněna pro spolehlivý výnos a výbornou chuť.
Velké biftekové rajče s karmínové zbarvenými plody a zeleno-karmínovou dužinou. Výtečná chuť. Vysévejte v druhé polovině března, ven vysazujte v druhé polovině května, až přejde nebezpečí posledních jarních mrazíků. Vyberte plně osluněné stanoviště. Zalévejte podmokem, jednou týdně, větší dávkou vody.
Tradiční raná karotka s pravidelnými válcovitými kořeny s kulatou špičkou. Kořeny jsou vhodné pro přímý konzum i pro zpracování. Fysiologicky mladší kořeny z pozdějších výsevů jsou vhodné i na skladování. Vyžaduje dobře připravenou půdu ve staré síle. Doporučujeme rovněž pro pěstování na hrůbcích. Pro spolehlivé vzejití udržujte půdu po výsevu až do vyklíčené rovnoměrně vlhkou.
Raná cuketa s pravidelnými kratšími plody. Tmavá barva, křehká dužina. Má remontantní (opakovanou) plodnost, plody proto sklízejte pravidelně a nenechávejte je přerůstat. Můžete vyset přímo na záhon nebo předpěstovat sadbu.
Velké „černé“ rajče, ve skutečnosti je ale jeho barva temně fialově hnědá. Karmínově zbarvená dužina s výtečným aromatem a chutí. Vysévejte v druhé polovině března, ven vysazujte v druhé polovině května, až přejde nebezpečí posledních jarních mrazíků. Vyberte plně osluněné stanoviště. Zalévejte podmokem, jednou týdně, větší dávkou vody.