Vulkanická sůl s charakteristickou výraznou chutí a vůní po vajíčkách, s vysokým obsahem síry a dalších minerálů.
Chcete-li mít večer v indickém stylu, pak by na vašem stole rozhodně neměl pokrm s kari chybět.
Jste-li příznivcem asijských pokrmů, pak Vám určitě doma nesmí chybět toto chutí nezaměnitelné koření. Najdeme ho v kořenících směsích kari, ale i ve sladkých dezertech.
Pikantní, sladké, slané, to vše jsou chutě, kterým muškátový oříšek dokáže dodat jedinečnost.
Vůně jablečného závinu se skořicí nebo teplé krupičné kaše, to jsou určitě vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme.
Jak se zdá i Evropané mají své všudypřítomné chilli, řeč je samozřejmě o pepři. Ingredience, která spolu se solí nechybí téměř na žádném stole.
Kombinace chutí a vůní muškátového oříšku, skořice, hřebíčku a pepře, to je nové koření.
Zdá se, že pepře v české kuchyni není nikdy dost. Jeho chuť si ovšem nejlépe vychutnáte, pokud jej do pokrmů přidáte čerstvě namletý.
Vítejte ve zlatožlutém světě tohoto známého indického koření a nechte se inspirovat ve vytváření pokrmů plných barev, chutí a vůní.
Že neznáte chuť tohoto koření s typickým kořeněno-dřevitým aroma? Nezoufejte, v indické kuchyni je inspirace pro použití tohoto koření více než dost.
Jak by chutnal chléb nebo zelná polévka bez tohoto koření? Raději si ani nepředstavovat.
Chcete-li dodat Vašemu pokrmu skutečně ohnivou energii jihoamerické, indické, čínské, či thajské kuchyně, pak je chilli tou správnou volbou.
Nenechte se zmást názvem pepř, ve skutečnosti se jedná o chilli papričku střední pálivosti.
Pro nás známý především v souvislosti se svařeným vínem, v jiných zemích je ovšem toto lehce svíravé koření se silným aroma a mírně nasládlou chutí součástí rozličných směsí koření.
Je naprostou nezbytností v tisíci jídlech z celého světa, zejména z oblasti Středozemí, Středního a Dálného východu. Bramborák bez česneku? To by asi nešlo.