Hrozny pro víno pocházejí z vinice jménem Tassinaia, o rozloze 37,5 akrů. Půda je písčitá, kamenitá. Přímořské podnebí je charakteristické pro dlouhé zrání vinné révy. Tassinaia je blend z odrůd Cabernet Sauvignon 33%, Sangiovese 34% a Merlot 33%.
Lupicaia patří k největším vínům Itálie se světovým věhlasem. Spolu se Sassicaiou a Ornellaiou tvoří nejužší špičku slavných vín z Bolgheri v tradičním Bordeaux stylu. Odrůdové složení: Cabernet Sauvignon 85%, Merlot 10%, Petit Verdot 5%. Lupicaia je cru stejnojmenné vinice. Po ručním sběru, selekci a odstopkování, probíhá kvašení v nerezových tancích za řízené teploty. Odrůdy fermentují odděleně, stejně tak i zrají odděleně 18 měsíců v baricích z francouzského dubu Allier, 90% nových. Po smíšení odrůd je
Lupicaia patří k největším vínům Itálie se světovým věhlasem. Spolu se Sassicaiou a Ornellaiou tvoří nejužší špičku slavných vín z Bolgheri v tradičním Bordeaux stylu.
Lupicaia patří k největším vínům Itálie se světovým věhlasem. Spolu se Sassicaiou a Ornellaiou tvoří nejužší špičku slavných vín z Bolgheri v tradičním Bordeaux stylu.
Lupicaia patří k největším vínům Itálie se světovým věhlasem. Spolu se Sassicaiou a Ornellaiou tvoří nejužší špičku slavných vín z Bolgheri v tradičním Bordeaux stylu.
Svěží a minerální bílé víno z vinařství Castello del Terriccio poprvé dovezeno do ČR. Krásně se v něm snoubí 2 francouzské odrůdy zhruba ve stejném poměru: Sauvignon a Viognier.
Víno Castello del Terriccio je blend odrůd Syrah (50%), Petit Verdot (25%) a dalších místních červených odrůd (25%). Vinice se nachází 150 metrů nad mořem. Situována na jih, jihozápad.