Maca peruánská je malá rostlina z peruánský And, kde se jí v nadmořské výšce 3 500 m n. m. náramně daří. Svoje účinky potvrzuje již 6000 let, kdy ji na náhorních plošinách pěstovali Inkové. V Peru věřili, že vysoko nad vrcholky hor žijí bohové a jeden z nich zvaný Virakoča jim rostlinu seslal, aby jim usnadnil těžký život v nepředvídatelných životních podmínkách, a pojmenoval ji Ma-ca – „rostlina přicházející z výšin, aby posílila“.
Kokosové ořechy, ze kterých je získáván náš strouhaný kokos, se pěstují tradičním ekologickým způsobem. Kokosy jsou rozlousknuty a po odstranění hnědé slupky nastrouhány, ošetřeny vodní parou a šetrně usušeny.
Želé bonbóny ve tvaru dvoubarevných zvířátek (bílý podklad a barevný vršek) s příchutí citrónu, černého rybízu, pomerančů a jablek.
Med pochází ze včelí farmy pana Kolomého z chráněné krajinné oblasti Jeseníků. Pohankový med má typickou tmavou barvu, jedinečnou chuť a nezaměnitelné silné aroma, které připomíná venkov. Nedoporučuje se proto používat do čaje.
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med. Výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu.
Tato kukuřičná zrna, vhodná pro přípravu popcornu, byla vypěstována v souladu s pravidly ekologického zemědělství. Domácí popcorn je chutnou klasikou pro příjemný filmový večer. Můžete si ho osolit či osladit třtinovým cukrem.
Tato loupaná na velké kusy krájená rajčata naložená v rajčatové šťávě byla vyrobena v Itálii z čerstvých bio rajčat uzrálých na slunci do červena. Během šetrné přípravy si rajčata uchovávají přirozenou chuť, zvýrazněnou naložením do šťávy z rajčat. Jsou vynikající do omáček na těstoviny, do zeleninových pokrmů, na pizzu.
Tato loupaná na velké kusy krájená rajčata naložená v rajčatové šťávě byla vyrobena v Itálii z čerstvých bio rajčat uzrálých na slunci do červena. Během šetrné přípravy si rajčata uchovávají přirozenou chuť, zvýrazněnou naložením do šťávy z rajčat. Jsou vynikající do omáček na těstoviny, do zeleninových pokrmů, na pizzu.
Oblíbené čokoládové lentilky v bio variantě obsahují poctivou mléčnou čokoládu bez náhražkových tuků. Potažené jsou vrstvičkou z přírodního třtinového cukru, která je obarvená výtažky z rostlin a ovocnou šťávou. A navíc s fair trade certifikací. Cena bude vypočtena na základě skutečné váhy. 100 g = 68 Kč
Čokoláda na vaření je tak chutná, že málokdo odolá, aby ji při vaření neujídal. Používáme ji na zdobení cukroví a dortů, při výrobě pralinek, polévání bábovek, přípravu desertů a podobně. Pod názvem poleva se většinou prodává nechutná směs tuku a cukru. Nic podobného u značky Vivani nehrozí. Na rozdíl od běžných výrobků neobsahuje žádné náhražky, rostlinné tuky vyjma kakaového másla či umělá aromata, ale pouze pravé kakaové máslo, mléko a přírodní třtinový cukr. Ovoněná je výtažkem z Bourbon vanilky. Čoko
Čokoláda na vaření je tak chutná, že málokdo odolá, aby ji při vaření neujídal. Používáme ji na zdobení cukroví a dortů, při výrobě pralinek, polévání bábovek, přípravu desertů a podobně. Pod názvem poleva se většinou prodává nechutná směs tuku a cukru. Nic podobného u značky Vivani nehrozí. Na rozdíl od běžných výrobků neobsahuje žádné náhražky, rostlinné tuky vyjma kakaového másla či umělá aromata, ale pouze pravé kakaové máslo, mléko a přírodní třtinový cukr. Ovoněná je výtažkem z Bourbon vanilky. Čoko
Po ručním sběru jsou kokosy rozlousknuty a po odstranění hnědé slupky nakrájeny a šetrně usušeny. Kokosové plátky mají příjemnou kokosovou chuť a vůni a můžeme je použít do müsli směsí, stolních směsí ořechů a sušeného ovoce, ovocných salátů, kari směsí a ke zdobení nepečených desertů.
Bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva s vinným kamenem (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit těsto (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prá
Červená čočka je oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost v porovnání s jinými luštěninami. Nelze ji však použít ke klíčení. Červená čočka obohatí polévky a zeleninové i masové směsi a je dobrým příkrmem i základem pomazánek.
Modrý mák vypěstovaný v České republice působí velmi dekorativně na pečivu, typická výrazná chuť a vůně jej předurčuje i do makových náplní, pomazánek a posypů nudlí, škubánků, ovocných knedlíků a podobně.