Má jemné hnědé krystalky a výbornou plnou chuť, která ovlivní chuť konečného pokrmu. Díky vyššímu obsahu melasy oproti světlejší demeraře a surovému cukru není úplně sypký. Země původu: Mauritius Použití: Právě muscovado se hodí nejlépe do indických, thajských, latinskoamerických a dalších orientálních pokrmů. Používá se také do koktejlů a dá se mlsat i samotný. Nahradíme-li muscovadem bílý cukr v bábovce, dortovém těstě, sušenkách a dalších klasických receptech, získá výsledný pokrm příjemnou jinou
Meruňky jsou plné výživných látek, především pak draslíku, železa, fosforu, mědi, manganu, zinku a vitamínů A a C. Jsou měkké a mají decentně sladkou chuť, takže jsou skvělé jako svačinka pro rychlé doplnění energie či jako zdravé uspokojení nepřekonatelné chuti na sladké. Jako jedny z mála sušených plodů jsou vhodné i pro lidi trpící cukrovkou, protože mají glykemický index 30. Nutriční hodnota ve 100g: Energie: 1162 kJ (275 kcal). Bílkoviny: 5,0 g. Sacharidy: 47,9 g z toho cukry 43,3 g). Tuky: 0,5 g (z
Čerstvé fíky obsahují cca 80% vody, provitamín A, malé množství vitamínu C, vitamín B2, bílkoviny, aminokyseliny, draslík, pektiny, organické kyseliny, vlákninu, fermenty, slizy a 20 až 26% sacharidů. Sušené fíky obsahují až 75% sacharidů, 6% bílkovin, asi 1% tuků a jsou takřka bez vitamínu C. Jsou tedy výborným okamžitým zdrojem energie. Přednosti fíků jsou: působí proti respiračním infekcím. Zmírňují kašel, ulehčují vykašlávání a změkčují dýchací cesty. Jejich konzumace se doporučuje v případech
Tato slunečnicová semínka pocházejí z kontrolovaného ekologicého zemědělství a jsou vhodná nejen k použití při vaření, ale i k přímé spotřebě. Jsou chutným obohacením chlebů a pečiva, sušenek, müsli směsí, zeleninových a obilných pokrmů. Z naklíčených slunečnicových semínek a tofu lze jednoduše pomocí mixéru připravit zdravé a chutné pomazánky. Semínka se dají mlsat jen tak nebo ve stolních směsích oříšků a sušeného ovoce. Někomu více chutnají na pánvi lehce upražená semínka se solí. Rozmixováním
Rozinky zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají plností chuti a měkkostí. Naše sultánky byly vypěstovány podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství převážně v regionu Salihli u západního pobřeží Turecka. Tyto rozinky jsou nesířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. Místo obvyklého síření byly použity alternativní metody zajišťující potřebnou trvanlivost. Před sušením se sklizené hrozny krátce ponoří do 5%-ního roztoku potaše
Tyto brusnice klikvy aneb kanadské brusinky nejsou na rozdíl od konvenčních brusinek sířeny a jsou slazeny přírodním třtinovým cukrem. Mají příjemnou sladkou chuť. Kanadské brusinky se používají v kuchyni i léčitelství po staletí. Používáme je do kaší, müsli směsí a jogurtů. Jsou vhodné k přímé konzumaci a jsou skvělou složkou stolních směsí oříšků a sušeného ovoce. Dobře se také hodí do různých pečených moučníků - místo rozinek do štrůdlů, litého perníku, muffinů a podobně. Skvěle se hodí k divočině a
Velké balení sladkých mandlí vypěstovaných ve slunném Španělsku. Evropské mandle se vyznačují silnější slupičkou a výraznější oříškovou chutí než mají mandle ze Spojených států. Odrůda guara vyniká plnou nasládlou chutí a je vynikající jak na mlsání, tak i na pečení či výrobu mandlových nepečených sladkostí. Mandle byly pečlivě tříděny tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Byly sušeny při teplotě nižší než 42 °C pro zachování původní kvality.Mandle můžeme
Zralé višně jsou po sklizni přebrány a šetrně usušeny bez použití konzervačních látek. Mají typickou výraznou chuť a skvěle se hodí do stolních směsí oříšků a sušeného ovoce.HMOTNOST: 75 gZEMĚ PŮVODU: UzbekistánPOUŽITÍ: Sušené višně můžeme mlsat samotné, nebo použít k ochucení desertů, bowlí, pudinků, kaší či jogurtů. Hodí se i do omáček ke zvěřině.VÝŽIVOVÉ INFORMACE: Stejně jako ostatní sušené ovoce, i sušené višně jsou koncentrovaným zdrojem energie, přírodních cukrů (fruktózy, glukózy, sacharózy) a
Bio rajčata vypěstovaná pod italským sluncem byla nakrájena, prosolena mořskou solí a usušena na slunci. Díky tomu, že jsou rajčata nasekaná na malé kousky, je jejich použití rychlé a jednoduché. Sušená rajčata dodají pokrmům středomořskou chuť a používáme je do salátů, předkrmů, pomazánek, na pizzu, k vylepšení omáček s rajčaty, polévek a zeleninových pokrmů. Můžeme je také podávat s bylinkami, česnekem a olivovým olejem a jsou zajímavou složkou marinády na nakládaný sýr. Pro snadnější zpracování
Lískové oříšky jako jediné ořechy pocházejí původně z Evropy. Odrůda Levantin se vyznačuje plnou výraznou chutí a vůní a velikostí jader. Pěstování i sklizeň na ekofarmách probíhá šetrným způsobem dle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná v polovině srpna, kdy se zralé ořechy setřesou ze stromů a ručně sesbírají. Oříšky se nechají přirozeně vysušit. Těsně před exportem se vnější skořápka opatrně rozlouskne tak, aby nedošlo k poškození jádra. Tímto způsobem se oříšky uchovají tak čerstvé, jak to
Tato meruňková jádra mají příjemnou chuť a hodí se jak k přímé konzumaci, tak k ochucení desertů. Jsou ceněná i v alternativní léčbě. Tato meruňková jádra pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel. Meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody. Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem
Arašídy nabízíme v té nejpřirozenější formě - nepražené, nesolené a v biokvalitě. Nekvalitní burské oříšky mohou obsahovat velmi nebezpečné přírodní toxiny, z nichž nejznámější jsou aflatoxiny. Pro ochranu zákazníka je každá šarže před naloděním testována na aflatoxiny, a pokud by nevyhověla požadavkům velmi přísných norem, byla by celá zásilka odmítnuta. Burské oříšky nejsou ve skutečnosti ořechy, ale luštěnina. Mají však podobné množství a složení tuků jako oříšky, což znamená vysoký obsah nenasycených
Tato brusnice klikva aneb lidově kanadské brusinky není na rozdíl od konvenčních brusinek sířena a je slazen pouze čistou jablečnou šťávou. Má příjemnou, sladkou a lehce nakyslou chuť. Kanadské brusinky se používají v kuchyni i léčitelství po staletí. Přidáváme je do kaší, müsli směsí, jogurtů a sladkých těst (štoly, vánočky...). Dají se mlsat i samotné nebo ve stolních směsích sušeného ovoce a oříšků. Skvěle se hodí k divočině a drůbeži, kdy je přidáváme buď do omáčky nebo posypeme maso na
Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme je samotné či ve směsích s jiným sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C a našemu tělu dodávají i řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo).HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Turecko SLOŽENÍ: moruše bílá bio
Sezamové semínko patří mezi vůbec nejzdravější semínka. Vysoký obsah organického vápníku, hořčíku a fosforu je prospěšný k prevenci a léčbě osteoporózy a zlomenin kostí. Vysoký obsah vitaminu B1 a B3, hořčíku, fosforu je prospěšný na nervy. Účinných imunitních vlastností sezamu se využívají k výrobě sezamového oleje, který je odolný proti žluknutí. Sezamová semínka se často používají k výrobě sezamové pasty tahini. Díky vysokému obsahu karotenu v kombinaci s hořčíkem, vápníkem a zinkem slouží sezamová