Hřebíček mletý - koření, které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní. Jako jednodruhové koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly. Hodí se do slaných i sladkých pokrmů, sušenek, kompotů, pečiva, ale i svařeného vína. Dochutit s ním lze omáčky i zeleninové vývary a zeleninové pokrmy či vařenou rýži.
Vanilka mletá - koření, které má příjemnou vůni i chuť. Což ocení především milovníci sladkých pokrmů a nápojů. Vhodná je do zmrzlin, sušenek, dezertů, moučníků, cukroví, čokolády, krémů, pudinků, šejků i čajů. Madagaskarská vanilka je považována za nejkvalitnější vanilku na světě.
Pískavice řecké seno mleté - koření, které má významnou pozici především v indické, vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů z luštěnin.
Pískavice řecké seno celé - koření, které má významnou pozici především v indické, vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů z luštěnin.
Perníkové koření - kořenící přípravek sypký- je spojený především s Vánocemi.
Kayenský pepř - chilli mleté - koření, které je určeno pro zvýraznění pálivé chuti v jídle. Kayenský pepř je druh vysoce pálivých chilli papriček z Francouzké Guayany v oblasti řeky Cayen. Využívá se do všech pokrmů např.gulášů, pikantních zeleninových směsí či dipů.
Kurkuma celá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek.
Kalinji (semena Černuchy seté) lidově nazývané černý kmín jsou vhodná do sladkých i slaných jídel, kde je můžete použít pro zjemnění pokrmu jako náhradu pepře. Využijete je při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.