Osvěžující a pořádně pálivá směs nakládaného zeleného chilli, zázvoru a tradičního orientálního koření!
Rajma Pulao je pokrm, jehož základ tvoří rýže basmati a červené fazole. A samozřejmě směs několika druhů aromatického koření. V indii se těší velké oblibě, neboť se dá jednoduše uvařit v jednom hrnci.
Krátký popis: Mango je zralý druh manga. Vyzkoušejte nejlepší odrůdy manga z celého světa, jako je například Alphonso. Tyto odrůdy mají jedinečnou sladkou chuť, které se žádná jiná odrůda nevyrovná. Balení: 850 g
Základem Achari Aloo jsou brambory dokonale nachucené směsí originálního a pikantního koření. Brambory totiž mají tu vlastnost, že dokáží skvěle vstřebat chuť ostatních surovin.
Dal Makhani se odlišuje od ostatních druhů dalu tím, že obsahuje extra porci másla, což celý pokrm krásně zjemní. Jeho chuť se pak nápadně odlišuje, ačkoli se používají téměř stejné suroviny. Dále pak obsahuje černé nebo červené fazole a dušená rajčata.
Pav Bhaji je pravděpodobně jedno z nejpopulárnějších a nejrychlejších pouličních jídel. Pav jsou malé indické chleby, které se před podáváním ještě opékají. Místní si doma připravují speciální směs koření určenou přesně pro Pav Bhaji. V omáčce se pak může vyskytovat nejrůznější zelenina od fazolí, přes mrkev, brambory až po hrášek.
Baigan v překladu znamená lilek. Pokrm Baigan Bharta se připravuje z lilků plněných česnekem, které se pak pečou na otevřeném ohni. Ten se pak smíchá s rajčaty a voňavým indickým kořením.
Tradiční veganský guláš obsahující tři hlavní zelené ingredience - hrášek, špenát a listy plískavice. Často se doplňuje ještě kešu oříšky nebo rostlinnou smetanou. Má skutečně krémovitou a jemnou chuť.
Základem pokrmu Saag Aloo jsou brambory a špenát a samozřejmě voňavé indické koření. Hodí se jako příloha k pečenému masu nebo jako samostatné jídlo konzumované s rýží nebo indickým chlebem.
Druh polosuchého indického kari. Jeho hlavní ingrediencí je ibičkovec jedlý neboli okra. Tento druh zeleniny se osmaží na pánvi se směsí koření garam masala, někdy se ještě přidává rajčatové pyré či extra porce chilli.
Aloo Choley je oblíbený pokrm z oblasti Punjabi složený z bílé cizrny a brambor. Patří spíše k těm méně pálivějším a v Indii se často konzumuje i ke snídani.
V Indii a celé Asii existuje nekonečné množství variací na dal. Možná si ani nelze dát jeden a ten samý dal. Tadka znamená v překladu vznícení – koření a bylinky jsou v tomto případě smažené v horkém oleji, aby se uvolnily všechny látky, které pak dodají pokrmu úplně jinou vůni a chuť. Dal se dá připravit z různých druhů čočky
Krátký popis: Mango je zralý druh manga. Vyzkoušejte nejlepší odrůdy manga z celého světa, jako je například Alphonso. Tyto odrůdy mají jedinečnou sladkou chuť, které se žádná jiná odrůda nevyrovná. Balení: 850 g
Paneer Tofu je bohatá pochoutka, která je připravena z čerstvého tofu smíchaném v husté kořeněné omáčce z rajčat. Ideální v kombinací s rýží nebo indickým chlebem.
Tofu ve špenátové omáčce 100% vegetarian Bez konzervantů Přípraveno do 4min