Pokud jste si oblíbili italská vína, jste na správné adrese! Z italských vinic dovážíme do ČR ta nejlepší vína, která se v Itálii urodila. A to ve všech cenových kategoriích. Od základních po špičková, určená pro archivaci, ale najdete u nás i zcela raritní italská vína. Cin Cin :-)
Vinařství Terre Nere se nachází na severním svahu sopky Etna. Víno se vyrábí z 5 vinic, vždy odděleně, jako cru. Vinice Santo Spirito s rozlohou 1,2 ha byla přikoupena nedávno, teprve v r. 2006 a ročník 2007 byl první, který se lahvoval. Jedná se o jednu z nejlepších vinic v regionu Etna. Réva je stará 50 až 70 let. Odrůdy: Nerello Mascalese a malé mnložství Nerello Cappuccio.
Vinařství Terre Nere se nachází na severním svahu sopky Etna. Víno se vyrábí z 5 vinic, vždy odděleně, jako cru. Vinice Santo Spirito s rozlohou 1,2 ha byla přikoupena nedávno, teprve v r. 2006 a ročník 2007 byl první, který se lahvoval. Jedná se o jednu z nejlepších vinic v regionu Etna. Réva je stará 50 až 70 let. Odrůdy: Nerello Mascalese a malé mnložství Nerello Cappuccio.
„San Zoveto“, který se později stal „Sangioveto“, byl název, který se v minulosti běžně užíval pro hrozny Sangiovese. Organické Sangioveto di Badia a Coltibuono se zrodilo jako pocta kulturní tradici, která sahá až do středověku. 100% Sangiovese.
„San Zoveto“, který se později stal „Sangioveto“, byl název, který se v minulosti běžně užíval pro hrozny Sangiovese. Organické Sangioveto di Badia a Coltibuono se zrodilo jako pocta kulturní tradici, která sahá až do středověku. 100% Sangiovese.
„San Zoveto“, který se později stal „Sangioveto“, byl název, který se v minulosti běžně užíval pro hrozny Sangiovese. Organické Sangioveto di Badia a Coltibuono se zrodilo jako pocta kulturní tradici, která sahá až do středověku. 100% Sangiovese.
Ve víně se snoubí 2 odrůdy - původní sardinská odrůda Vermentino (80%) s mezinárodní odrůdou Chardonnay (20%). Jediné bílé víno vyráběné ve vinařství. Ročník 2019 oceněn ve Wine Spectatoru 90 body.
100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů...Tenuta San Giacomo Ocenění:93 punti, Robert Parker's Wine Advocate94 points, James Suckling oct.201890 points, Wine Enthisiast feb.202093 punti, Guida Essenziale ai Vini d'Italia 2019 by Daniele Cernilli5 Grappoli Bibenda 20193 Bicchieri Gambero Rosso 201993 punti, Annuario dei Migliori Vini Italiani 2019, Luca Maroni4 stelle, Vini Buoni d'Italia 201991 points Falstaff Magazine, Apr.2019
100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů...Tenuta San Giacomo Ocenění:93 punti, Robert Parker's Wine Advocate94 points, James Suckling oct.201890 points, Wine Enthisiast feb.202093 punti, Guida Essenziale ai Vini d'Italia 2019 by Daniele Cernilli5 Grappoli Bibenda 20193 Bicchieri Gambero Rosso 201993 punti, Annuario dei Migliori Vini Italiani 2019, Luca Maroni4 stelle, Vini Buoni d'Italia 201991 points Falstaff Magazine, Apr.2019
100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů...Tenuta San Giacomo Ocenění:93 punti, Robert Parker's Wine Advocate94 points, James Suckling oct.201890 points, Wine Enthisiast feb.202093 punti, Guida Essenziale ai Vini d'Italia 2019 by Daniele Cernilli5 Grappoli Bibenda 20193 Bicchieri Gambero Rosso 201993 punti, Annuario dei Migliori Vini Italiani 2019, Luca Maroni4 stelle, Vini Buoni d'Italia 201991 points Falstaff Magazine, Apr.2019
Rosso di Montepulciano je druhým významným vínem z Montepulciana. Vyrábí se ze stejných odrůd pěstovaných většinou i na stejných vinicích jako slavnější Vino Nobile.Prugnolo (80%) a Merlot (20%).Alkohol: 14%
Ovocné a příjemné Rosso od profesora Innocentiho. Ve všech jeho vínech je vždy znát jeho klasický rukopis: výrazné tříslo, vyzrálé lesní ovoce, lehká mineralita a překvapivá svěžest.
Robert Parker: „Je to nejlepší Rosso di Montalcino, jaké jsem kdy ochutnal“.
Druhé víno vinařství Tricerchi z Montalcina, z hroznů odrůdy Sangiovese Grosso, mladší bratr Brunella. 100% Sangiovese
Špičkové bílé víno z piemontské odrůdy Arneis, která se pěstuje v apelační oblasti Roero. 13,5 % alk. Velmi příjemné víno s intenzivní typickou vůní a svěží ovocnou chutí.
Recioto je typické nasládlé červené víno, které již po dlouhá století neodmyslitelně patří k tomuto regionu a rovněž k vinařství Brigaldara. Je to velmi jemné víno, které se vyrábí v malém množství, aniž by se filtrovalo. Sběr probíhá ručně a pouze z nejlepších hroznů. Odrůdové složení tohoto skvostu je Corvina 55%, Corvinone 25%, Rondinella 20% Zbytkový cukr (přírodní): 86.2