Našli jsme ty nejlepší lihovary. Takové, jejichž řemeslně dokonalá práce a zaujetí je poznat na každém doušku produktů, které od nich ochutnáte. Objevujte s námi chutě domoviny a um našich paličů, který často převyšuje světové špičky. Vstupte s námi do voňavého světa ovocných destilátů, likérů, české whisky a ginů,…
Broskvový destilát je úžasný nápoj připomínající léto. S jemnou máslovou chutí každého doušku vzpomenete na sluneční svit, ve kterém šťavnaté broskve dozrávaly.
Jeřabinka je typicky horská pálenka s kořenitou chutí. V Košticích vzniká lahodná variace o síle 46%, pro jejíž výrobu se macerují jeřabiny z nížin v okolí řeky Ohře.
Unikátní, velmi jemný a aromatický průtahový destilát z malin. Průtahové destiláty (tzv. geisty) mají výhodu v dlouhé živostnosti
Žufánkova Slivovica je evergreen, který není třeba pijákovi kvalitních ovocných pálenek představovat. Unikátní cuvée z 8 odrůd švestek nemající chuťovou ani aromatickou konkurenci.
Stařená slivovice je zlatým hřebem z ovocné produkce Lihovaru Žufánek. Díky zrání v dubovém sudu získá slivovice zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny. Jedna šarže Žufánkovi zlaté slivovice je limitovaná na 225 litrů andělského skvostu.
Skvělý archivní destilát stařený v dubovém sudu. Na 1 litr hruškovice se spotřebuje 13 kg hrušek odrůdy Williams.
První poctivý a z bylinek vydestilovaný gin v České republice. Hlavní složky = grains of paradise, levandule, čerstvá pomerančová kůra, meduňka a lípa srdčitá.
Lahodný hořkosladký likér inspirován recepturou hraběte Hohenlohe. Delikátně vyvážená chuť jalovce, pelyňku, zeměžluče, kmínu a dalších 38 bylin.
Nejoblíbenější český destilát ze švestek destilováný v souladu s předpisy kašrut (כשרות). V Bohdanči prostě pálí nejen skvěle, ale i kosher.
Jemný destilát z mirabelek. Výráběný v soulasu s předpisy kašrut (כשרות). Destilát je kosher, ale především je opravdu skvělé chutě.
Rynglovice je sladší a vzácnější variantou slivovice. Strom Renklóda nese jméno po francouzské královně Klaudii Francouzské.
Nejúčinnější a nejznámější žaludeční likér nejen na Slovácku. Vyrábí se dlouhou macerací nezralých ořechů společně s devíti bylinami a kořením.
Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Když už vznikne, je to obvykle jen ve velmi omezeném množství. Důvodů je mnoho: velmi omezené množství plodů, minimální výtěžnost a hlavně velká náročnost přípravy kvasu.
Slivovice je královnou mezi českými destiláty. Není pálenka, o které by se vedlo tolik sporů, diskuzí a pří, jako o Slivovici. Slivovice je takový Valašský poklad. Pokladem je i pro pálenici Zubří.
Třešňovice je jeden z nejjemnějších destilátů vůbec. Na destilaci této lahve bylo spotřebovány 7 kg třešní odrůdy Karešova. Vhodné i pro dámy s vytříbeným vkusem na pití.