Internetový obchod s nabídkou kvalitní zrnkové i mleté kávy. V nabídce najdete jednodruhové 100% arabicy, značkové, speciální i bio kávy, moka kávovary, šálky na espresso a další příslušenství.
Ruční mlýnek na kávu australské značky Rhinowares potěší precizností svého provedení, praktičností i elegantním designem. Mlecí kameny mlýnku Rhinowares Ceramill jsou vyrobeny z keramiky a jejich kónický tvar a ostrost zajišťují čisté přesné mletí, dlouhou životnost a snadné čištění.
Vynikající káva Los Andes je 100% arabika s výraznou chutí. Je výsledkem tradičních technik pěstování, optimálních procedur pražení a exklusivního způsobu balení kávových zrn.
Vynikající káva Los Andes je 100% arabica s výraznou chutí. Je výsledkem tradičních technik pěstování, optimálních procedur pražení a exklusivního způsobu balení kávových zrn.
Výborná káva odrůdy catuaí amarelo (100% arabica) je pěstována na plantážích nacházejících se na náhorní plošině v kávovém regionu Alta Mogiana. V chuti kávy tak ucítíte tóny čokolády a mandlí na citrusovém pozadí, přičemž kyselost je nízká s příjemným smetanovým středním tělem.
Kávová zrnka z Tanzanie jsou nejčastěji perlového typu, tzv. peaberry. Má menší velikost a oblejší tvary než většina jiných kávových zrn. Nápoj je výrazné, velmi bohaté chuti s jemnou nakyslostí. Podobá se keňské kávě, ale je méně kyselá. Někdy se jí též říká Tanganika, což je její bývalý název. Chuť je vynikající, výrazná - typická pro africké kávy, velmi chutná, bez cizích příměsí.
100% arabica pocházející z vysoko položených plantáží v Nepálu. Káva vynikající chuti s dobře vyváženým poměrem jemné kyselosti, hořkosti a nasládlosti. Bohaté aroma, v kterém nás osloví vůně květů, jako je jasmín, citrusových plodů a lískových ořechů.
Káva z Peru se vyznačuje vyváženou chutí a vkusnou kyselostí. Chuť je harmonická, jemně čokoládově zabarvená. Nádech jemné acidity v ústech mizí překryt příjemně dlouhou hořkou dochutí.
Káva třídy A z Papui Nové Guiney je bohatá plodina střední velikosti, s lehce vinnou, nakyslou chutí a sladko-oříškovou příchutí. Káva má výbornou chuť, typicky nahořklou s nádechem mandlí.
Nejjemnější káva roste na severu země, poblíž hranice s Kostarikou, a u Tichého oceánu. Káva z Panamy je proslulá svou příjemnou, lehkou a plnou chutí a vyvážeností.
Guatemalská káva se pěstuje z větší části na jihu země, kde vulkanické horské svahy Sierra Madre se svou úrodnou půdou nabízejí kávě ideální podmínky. Pražená káva rozvíjí své sladké, ovocné, a téměř vždy kořenité chuťové nuance. Plná a vyvážená chuť, lahodná vůně.
Etiopie je pravlastí kávy. Náhorní plošina jižně od jezera Tana skýtá ideální klimatické podmínky právě pro pěstování typu Arabica. Tato káva je plné, jemně kořeněné chuti. V pozadí se objevuje mírná kyselost. Silné, pro Etiopii charakteristické aroma.
Kostarická káva se pěstuje na Centrální planině nedaleko San José, hlavního města Kostariky v nadmořských výškách nad 1500 m.n.m. Takto pěstovaná káva má jemnou, hedvábnou a přitom bohatou, jemně kyselou chuť s robustním vzhledem.
Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou chuť. Kávová zrnka jsou jemná a uhlazená, připravená káva je ovocně vonící s velmi bohatou, typicky kávovou chutí a jen decentní kyselostí.
Brazílie je s plantážní plochou 2,3 miliony ha největší a nejdůležitější kávový producent a exportér na světě. Říká se, že nejlepší odrůdou je právě káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo.
Farma Nossa Senhora de Fatima se věnuje produkci organické kávy nejvyšší kvality. Výsledkem je tak káva s velmi nízkou aciditou, vulkanickou pěnou, výbornou hutností a s chutí připomínající čokoládu.