Dušené fazole s výbornou koroptví chovanou ve volném výběhu. To vše dochucené omáčkou ze zeleniny pošírované s olivovým olejem. Jde o opravdu zdravou dobrotu, protože obsahuje jen 3,5 % tuku a méně než 1 g soli. Náš TIP: Fazole stačí jen ohřát a můžete rovnou servírovat. Doporučujeme k nim tělnatější červená vína.
Fabes con almejas je „guláš“ ze škeblí a fazolí, který vznikl v knížectví Asturias v 19. století jako rolnické jídlo. Jde o lehčí variaci asturské fabady, kde jsou primární ingredience klobása, fazole a vepřové maso. Dušené fazole se škeblemi ve výborné omáčce ze zeleniny pošírované s olivovým olejem a uzenou rybou je velice zdravé jídlo, které obsahuje jen 3,5 % tuku a méně než 1 g soli. Náš TIP: Fazole stačí jen ohřát a můžete je ihned podávat. Doporučujeme je kombinovat s bílým vínem n
Vše co by Vás mohlo zajímat: Omáčka z našich papriček Piquillo de Lodosa DO pečených na bukovém dřevě, doplněná uzenou rybou a cibulí pošírovanou v bílém víně a olivovém oleji. Se sladko-slanou příchutí (ne kořeněnou) zvýrazňuje chuť toho, s čím se konzumuje. Je silně návyková! Hodí se vědět: Určeno k podávání za tepla i studena. Díky své chuti se hodí k velkému množství grilovaných pokrmů z masa nebo ryb, grilované nebo vařené zeleniny, rýžových pokrmů, těstovin, vajec atd. Překvapí jako
Vše, co by vás mohlo zajímat: Omáčka vyrobená podle tradičního receptu: bez rajčat, základ tvoří piquillo papričky s grácií alegrías riojanas (pálivá paprika z údolí Ebro) a cayenne. Je překvapivé, že i přes svou skvělou chuť obsahuje pouze 5,9 % tuku. Hodí se vědět: Naše omáčka je zvláště vhodná jako hlavní složka patatas bravas, může se použít na smažená vejce, a dodává „veselý“ nádech všem druhům masových a rybích pokrmů, zeleniny, rýže, těstovin, tortill… atd. Může se konzumovat jak při pokojov
Vše, co by vás mohlo zajímat: Tradiční receptura založená na sušeném pepřovém mase, olivovém oleji, octu, mandlích a dalším tajemství, které z této omáčky dělá jednu z nejzvláštnějších v Rosaře. Křupavá textura je překvapivá díky praženým mandlím a jejich sladké chuti s lehkým nádechem octa a koření a sladkým a jasným závěrem mandlí. Hodí se vědět: Doporučuje se zejména ke grilované zelenině, rybám (ďas, štikozubce atd.) a bílému masu (kuře, krůta atd.). Může se použít jako dresink na saláty (podle c
Vše, co by vás mohlo zajímat: Guindillas jsou zelené papričky vypěstované v Baskicku a jde o jeden z druhů chilli papriček. Jsou vhodné jako předkrm a obzvlášť dobře chutnají v kombinaci s olivami a artyčoky. Hodí se vědet: Před použitím se doporučuje chilli papričky scedit. Velmi dobře se hodí k jakémukoli luštěninovému pokrmu, je ideální do salátů na špízech a tapas, jako je slavná Gilda (na párátku napíchnuté ančovičky nebo sardele, olivy a pipar).
Vše, co by Vás mohlo zajímat: Bílé kulaté fazole s trochou škeblí a hlívy ústřičné dusíme ve vyvážené omáčce na bázi pošírované zeleniny a uzené ryby. Vyniká nízkým obsahem tuku (4 %) a soli (0,18 g na 100 g výrobku). Naše dušené luštěniny mají stejnou kvalitu a záruku jako naše přírodní luštěniny: jemné, slupka není znatelná a chuť je zcela přirozená. Náš TIP: Dušené fazole ze škeblemi a hlívou stačí jen ohřát a můžete servírovat. Doporučujeme párovat spíš s bílým vínem nebo sklenkou
Vše, co by Vás mohlo zajímat: Estofado de lentejas – neboli dušená čočka je skvělá volba jak vychutnat čočku v kombinaci s chorizem a zeleninou. Dušená s chorizem, bramborem, mrkví v báječné omáčce se zeleninou pošírovanou na olivovém oleji. Také s pouhými 4,3 % tuku. Dušené luštěniny Rosara mají stejnou kvalitu a záruku jako naše přírodní luštěniny: jemné, slupka není znatelná a chuť je zcela přirozená. Náš TIP: Estofado de lentejas si skvěle vychutnáte se sklenkou vychlazeného
Kulatá bílá fazole odrůdy Manteca znamená ve španělštině máslo nebo krémový. Bílá fazole je známá také jako “bílá máslová” a je charakteristická svou měkkostí a máslovou strukturou. Náš TIP: Bílé fazole Manteca mají v gastronomii široké využití. Jsou naprosto fantastické do zeleninových salátů. Uvaříte z nich perfektní fazolový guláš nebo jeho španělskou národní verzi Fabada Asturiana. Skvělé jsou s chorizem nebo se španělskou zabijačkovou pochoutkou morcilla. Výborně se také kom
Hledáte rajčata, která chutnají opravdu rajčatově? Dobrá sušená rajčata pozvednou každé jídlo do nebeských výšin. A právě taková jsou tahle rajčata ze Španělska. Jsou to kulaťoučká organická rajčata sušená na slunci a ochucená dobrým organickým extra panenským olivovým olejem Arbequina. Mají jemnou, šťavnatou a intenzivní chuť. Také všechny použité ingredience pochází přímo z oblasti Španělska. Náš TIP: Rajčata mají intenzivní rajčatovou příchuť a díky své jemnosti a zároveň šťavnatosti se hodí pro
Patříte mezi milovníky tuňáka? Vyzkoušejte tohle tuňákové potěšení, ve kterém kromě bílého tuňáka najdete také cukety, cibuli, červenou a zelenou papriku a extra panenský olivový olej. Pořádně šťavnatá a návyková dobrůtka! Náš TIP: Pochutnat si na něm můžete za studena, je ideální jako tapas. Využijete ho i jako předkrm nebo přísadu do salátů, tortil a empanád. Obzvlášť hezky vynikne se sklenkou dobře vychlazeného bílého vína.
Vyzkoušejte španělskou hvězdu mezi krémy z mořských plodů! Má tak krémovou a příjemnou texturu, že to vypadá jako by byl vyrobený těsně před ochutnávkou. Základ krému z mořských plodů tvoří opravdové mořské plody, především krevety, úhoř kongerský a také směs zeleniny. Korýši nepocházejí ani z dehydrované ani z koncentrované směsi nebo extraktů. Krém byl vyrobený bez barviv, zahušťovadel (škrobů a podobných), konzervantů i zvýrazňovačů chuti. Nic takového v něm nenajdete. A má také pouze 5 % tuku.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Z kantabrijského pobřeží nám jeden po druhém vozí ty nejlepší Bonitos del Norte, neboli tuňáky křídlaté (thunnus alalunga), a my je děláme čerstvé a stáčíme do velice kvalitního olivového oleje. Vzniká tak jedinečná delikatesa, kterou si nejlíp vychutnáte za studena jen s kouskem pečiva. Hřbety jsou přírodní kousky ryby a nejsou formované z drobků nebo podobně. Řemeslná příprava je patrná: šťavnatý, křehký hřbet s nádechem olivového oleje. Mají také nízký
Vyzkoušejte jemné artyčoky, které vůbec nejsou kyselé, a mají přirozenou chuť. Jsou luhovány s rostlinným olejem (slunečnicový + extra panenský olivový olej odrůdy arbequina), který podtrhuje jejich původní chuť. Mají nízký obsah soli a jsou tedy velmi zdravé (obsahují 0,26 gramů soli na 100 g).
Vše co by Vás mohlo zajímat: Tato pěna je vyrobena z nejchutnějšího sýru rulo de cabra neboli kozí roličky. Přestože má roztíratelnou konzistenci a obsahuje pouze 15 % tuku, zřetelně jsme zachovali osobitost a chuť sýra. Slovo mousse pochází z francouzského „mousse“ a označuje pokrmy nebo dezerty s houbovitou strukturou. Té je přirozeně dosaženo působením rozšlehaného vejce spolu s ostatními složkami výrobku. Respektující osobitost sýra, jeho vynikající chuť, ale v jemnější textuře. Toho je dosaženo