Jsme rodinná čokoládovna, která vyrábí tabulkové čokolády z kakaových bobů. Ty nakupujeme přimo od farmářů. Ochutnejte pravou čokoládu!
Chcete udělat radost někomu, kdo má rád čokoládu? Chcete nechat výběr čokolád na něm, ale chcete mu udělat radost? S poukazem nás navštivte v Čejči a vyberte si v sortimentu našich čokoládových dobrot. :-) Rádi vás tu uvidíme! ;-) Poukaz na nákup zboží v hodnotě 500 Kč. Platí do konce roku 2024. UPOZORNĚNÍ: POUKAZ LZE UPLATNIT POUZE V PRODEJNĚ V ČEJČI.
Že může bílá čokoláda chutnat skutečně čokoládově? Přesvědčte se o tom. Bez jakýchkoliv přidaných aditiv a vanilky. Jen prostá chuť přírodního kakaového másla s krásnou čokoládovou vůní a krémově jemnou strukturou.
Vánoce máme spojené s perníkem. Proto jsme pro Vás vyrobili tuto vánoční čokoládu s tím nejlepším perníkovým kořením od Sonnentoru. S jihomoravským Sonnentorem (mimochodem sídlícím hned ve vedlejší vesnici) toho máme mnoho společného. Férovost, udržitelnost a poctivá ruční práce se promítají v naší každodenní výrobě. Když jsme hledali to pravé perníkové koření, kterým ochutíme 70% Tanzanii, byl pro nás Sonnentor automatickou a jasnou volbou. Jedinečná vůně i chuť vás nad
Ochutnejte HERUFEK Chocolate. Tento námi vybraný balíček obsahuje 3 čokolády, díky kterým vám v rychlosti představíme naše čokolády. Seznámíte se s čokoládou z bobů z Madagascaru, ochutnáte malinovou čokoládu a na závěr je tu skvělá tmavá mléčná s trochou kokosu.
Vychutnejte si pravou horkou čokoládu, která vás povzbudí, prohřeje a zvedne vám náladu. Vyrobeno z kakaových bobů dodaných organizací Öko Caribe, Dominikánská republika. Tmavá 54% čokoláda z lehce pražených kakaových bobů z Dominikánské republiky, kvalitního sušeného mléka a třtinového cukru. Vše v bio kvalitě. Uvnitř balení najdete na jemné vločky nastrouhanou čokoládu, kterou můžete použít k výrobě horké čokolády nebo jako zdobení na snídaňové kaše nebo dezerty. Návod na použití
Dárkový balíček našich single origin čokolád. Díky tomuto krásnému balíčku si můžete vychutnat vybrané 70%, 72 % a 85 % čokolády. Poznejte rozdíl single origin čokolád, kde každá čokoláda chutná jinak – hlavním kritériem je samotný kakaový bob a farma/oblast, odkud pochází. V balíčku najdete: Tmavá čokoláda 70% Tanzanie, bio Tmavá čokoláda 72% Dominikánská republika, bio Tmavá čokoláda 70% Belize, bio Tmavá čokoláda 85% Uganda, bio Tmavá čokoláda 70% Madagaskar, bio
Vychutnejte si pravou horkou čokoládu, která vás povzbudí, prohřeje a zvedne vám náladu. Vyrobeno z kakaových bobů dodaných organizací Öko Caribe, Dominikánská republika. Tmavá 70% čokoláda z lehce pražených kakaových bobů z Dominikánské republiky a třtinového cukru. Vše v bio kvalitě. Uvnitř balení najdete na jemné vločky nastrouhanou čokoládu, kterou můžete použít k výrobě horké čokolády nebo jako zdobení na snídaňové kaše nebo dezerty. Návod na použití Na 2 porce budete potřebov
Káva s čokoládou k sobě mají hodně blízko, a tak jsme se rozhodli pro jeden malý experiment. Bílou čokoládu ochutit kvalitními 100% Arabica kávovými zrny pěstovanými v horské oblasti Nicaragui. Tato výsledná kombinace je cíleně dochucena pravou vanilkou. Jemná čokoláda nám pak připomíná naše oblíbené Caffè latte.
Spojili jsme síly s lokální levandulovou farmou Lavandia a ze společné spolupráce vznikla tato ochucená čokoláda. V Lavandii pěstují levanduli lékařskou, jejíž květy jsme smíchali s naší krémově jahodovou čokoládou. Vzájemná kombinace těchto ingrediencí vytvořila příjemnou a výraznou chuť, které neodolá žádný milovník levandule.
Říká se, že v jednoduchosti je krása a my jsme se tímto heslem inspirovali při výrobě naší malinové čokolády. Sytě růžová tabulka v sobě skrývá vysoký obsah kakaového másla, sušené mléko, třtinový cukr a sušené maliny. Použili jsme jen přírodní suroviny tak, aby čokoláda chutnala nejen dětem, ale i dospělým.
Tato čokoláda je pro nás návratem do dětství, kdy jsme si rádi pochutnávali na jahodovém nanuku. Stejná chuť jen v podobě čokolády vás přenese o několik let nazpět. Použili jsme jen ty nejlepší suroviny, bez jakýchkoliv konzervantů nebo barviv. Krásně světle růžová tabulka čokolády se doslova rozplývá na jazyku.
Mléčnou čokoládu s kokosem jsme připravili z výběrových kakaových bobů z Belize, kde je pěstují mayské komunity kmene Mopan a Q’eqchi’. Přidáním sušeného plnotučného mléka a sušeného kokosu jsme dosáhli příjemné chuti mléčné čokolády s jemným kokosovým nádechem.
Kakaové boby pochází z privátní farmy Bertila Akessona, který je průkopníkem pěstování vysoce kvalitního kakaa. Díky specifickému a unikátnímu zpracování bobů po sklizni – fermentaci – jsou boby z této farmy ceněné a vyhledávané. Jeho farma je o rozloze 2000 ha zasazena na úrodné sopečné půdě kolem řeky Sambirano a roční produkce je zhruba 300 tun kakaa.
Více než 300 malých farmářů je sdruženo v organizaci Maya Mountain Cacao, která v oblasti zajišťuje centrální posklizňové zpracování. Terén je v této oblasti často dostupný pouze pěšky a pro farmáře je kakao posvátnou plodinou. Vždyť tato oblast je domovem původních mayských kmenů Mopan a Qʼeqchiʼ.
Kakaové boby se pěstují v oblasti národního parku kolem velkého jezera Laguna Lachuá. Tato oblast je domovem původních mayských obyvatel kmene Q’eqchi’ a pro většinu z nich je pěstování a prodej kakaových bobů zdrojem obživy. O dohled nad prémiovou kvalitou bobů, farmářskou praxí a férový způsob odměňování farmářským asociacím se stará organizace Cacao Verapaz.